Stacks Image 12
Logon

Stacks Image 7

BLOGS VAN APRIL 2022.

ll

Zaterdag 30 april 2022 – Weekmarkt Ieper, Museum Passchendaele, Poperinge en Ieper.

Ook deze 3e nacht in het hotel is een slaapramp voor mij. Werd weer om 2, 4 en 6 uur wakker en helaas ook nog na zes uur niet meer in slaap gevallen. Heb de Limburger en de VK gelezen en ook verdergegaan met lezen in mijn boek als Marij ook wakker wordt. Ja, dan ben ik weer niet echt uitgeslapen, maar begin al redelijk moe aan de nieuwe dag.
Ontbijten en dan wandelen we naar de Weekmarkt van Ieper. Er is veel aanbod van fruit, groenten, kleding en natuurlijk eten. Kleine en leuke markt, best gezellig om over te lopen. Natuurlijk pikken we een terrasje en krijgen een loeier van een cappuccino, een hele grote mok vol met een stukje gebak en chocolade erbij en dat voor € 3,70!
Gaan terug naar het hotel, stappen in de auto en rijden naar Zonnebeke.
Zijn er om 13 uur.
In een prachtig natuurgebied ligt het museum Passchendaele, een groot gebouw met 2 verdiepingen en een kelder en buiten originele loopgraven.
We kopen tickets en dan gaan we beginnen aan de wandeling door het grote museum.
Begint op de 1e verdieping en daar staat van alles uitgestald van wapentuig tot uniformen. Langzaam wandelen we erlangs en dankzij de audioapparatuur krijgen we overal een duidelijke tekst en uitleg.
Dan naar de kelder via een lange steile trap, daar zijn de loopgraven gedeeltelijk nagebootst. Ik kom halverwege en dan moet ik terug, het is te stijl en te donker en daar kan ik niet tegen. Terug bij de kassa horen we tot onze verrassing dat dit geen probleem is. Een gids wordt opgetrommeld en die gaat met ons beide via de lift naar die bewuste kelder en daar komen we na een smalle loopgravensectie in grote zalen terecht met nog meer wapentuig. Ja, is ongelooflijk wat ze hebben bewaard en hoe goed het is onderhouden.
Tot drie uur kijken we rond en tot slot wandelen we buiten nog door originele loopgraven. Gaan nog naar de kassa en kopen daar pins als herinnering. Ja, dan gaan we weer diep onder de indruk terug naar de auto. De gids heeft ons nog een tip gegeven, het dorpje Poperinge.
Dus daar gaan we naar toe.
Zijn er na een kwartier rijden, betaald parkeren op de Markt en daar gaan we als eerste op een terrasje in de zon genieten van een heerlijke cappuccino.
Bij het gemeentehuis zien we de plek waar deserteurs werden gefusilleerd. Tegenwoordig weet men dat veel soldaten na een zwaar bombardement vaak de 1e keer in een Shellshock terecht kwamen en door hun gedrag dan ten onrechte werden aangemerkt als deserteurs. Ja, triest dat dit pas na die 1e Wereldoorlog duidelijk werd.
Om half vijf zijn we weer terug in het hotel, drinken wat en gaan dan naar de kamer.
We hebben een tafeltje gereserveerd in het hotel-restaurant en zijn er dan ook om half zeven. Nu bestellen we een varkenshaasje in een mosterdsaus, heerlijk.
Nog een ijsje als toetje en dan gaan we naar de kamer, lezen, puzzelen en tv-kijken.
Om elf uur gaan we slapen.

Vrijdag 29 april 2022 – Diksmuide, Loopgraven, Nieuwpoort, strand en Last Post bij de Menenpoort.

Ook de 2e nacht in het hotel is een slaapramp voor mij. Werd om 2, 4, 6 en 8 uur wakker. Ja, dan ben ik niet echt uitgeslapen, maar begin al redelijk moe aan de nieuwe dag. Maar goed, ik ken dit en kan er goed mee omgaan, gewoon doen alsof ik goed geslapen heb, haha.
We staan weer om half negen op en gaan ontbijten.
Thuis hebben we niet zo’n uitgebreid ontbijtbuffet, dus is het weer heerlijk om rond te kijken en het buikje vol te eten, haha.
Tegen half elf stappen we in de auto en rijden naar Diksmuide, ook een stadje dat aan het front lag in de 1e Wereldoorlog. We kunnen de auto gratis op de Markt parkeren en beginnen aan een wandeling langs de IJzer die langs dit dorp loopt. Is niet zo’n lange wandeling, maar wel mooi en indrukwekkend.
Terug op de Markt pikken we een terrasje en drinken een cappuccino voordat we verder gaan.
Op weg naar Nieuwpoort komen we langs de IJzer de Dodengang tegen. Dit is een loopgraaf waar nu een museum ligt. We stoppen en gaan natuurlijk naar binnen.
In het gebouw is heel veel fotomateriaal en ook oorlogsuitrusting te zien die ons wel heel duidelijk maakt wat dit een verwoestende oorlog geweest is. Natuur en mensen werden gewoon weggeschoten en weggebombardeerd. Indrukwekkende beelden ondersteund door het uitgestalde oorlogstuig.
Na het museum kunnen we een wandeling maken door die Dodengang, een loopgraaf waar tienduizenden soldaten hun leven hebben gelaten! Het is aan de ene kant mooi om te zien hoe ze alles in stand hebben gehouden en aan de andere kant voel je gewoon de ellende die hier heerste en dat vier lange jaren! Indrukwekkend, we zijn er stil van.
Rijden door naar Nieuwpoort, maar daar vinden we niet veel van die Oorlog terug en dus rijden we door naar het strand en kijken uit over het water.
Ja, is ook altijd weer leuk om te doen, de zeelucht opsnuiven.
Gaan terug naar het centrum en op de Markt gaan we lunchen in een Brasserie.
Als we de menukaart zien, vallen we stijl achterover van de prijzen, die zijn werkelijk erg hoog. Maar goed, we moeten toch lunchen en ik eet spareribs en Marij een salade met tonijn. Dat eten van mij is heerlijk, maar die salade van Marij valt tegen, jammer.
Via een leuke binnenroute rijden we terug naar ons hotel Ariane in Ieper.
Willen op het terras een cappuccino drinken, maar de wind is hard en koud, dus drinken we die binnen, ook gezellig.
Om kwart over zes wandelen we weer het centrum in, willen pizza gaan eten.
Helaas het restaurant is de hele avond al volgeboekt en dus wijken we uit naar het restaurant ernaast.
Is niet zo’n beste keuze, jammer.
Om half acht wandelen we weer naar de Menenpoort, elke avond om acht uur wordt hier de Last Post geblazen.
We zijn niet de enigen, al snel loopt het storm met bussen vol met Engelsen, heel veel jeugd. Klokslag acht uur verstomt het geroezemoes en komen 3 trompettisten naar voren, zij blazen de Last Post. Familie van de gevallenen leggen nog kransen en dan is de ceremonie voorbij, mooi en echt indrukwekkend.
Wij wandelen terug naar het hotel, gaan lezen, puzzelen en tv-kijken voordat we tegen elf uur gaan slapen.

Donderdag 28 april 2022 – Onze 36e Trouwdag en een wandeling over de “Vestingwerken” van Ieper.

Na een werkelijk slechte nacht van mij staan we tegen half negen op.
Marij heeft gelukkig wel goed geslapen.
Douchen en dan gaan we naar het hotel-restaurant voor het ontbijt.
Het is een uitgebreid ontbijtbuffet en dus laten we het ons goed smaken.
Nog kort terug naar de kamer en dan gaan we voor een, voor mij, lange wandeling op pad. Gaan langs de vestingen van de stad Ieper, de zogenaamde Vestingroute van 4,5 km lang. De Start ligt kort bij ons hotel.
Al snel na de start komen we bij het 1e Oorlogskerkhof en we zullen er heel wat zien in en rond Ieper. Mooi onderhouden en veel te veel namen van jonge mannen!
Onze eerste rustplaats is het parkje bij het Treinstation van Ieper. Het is er heel rustig en we gaan op een bankje in de zon zitten.
Daarna gaan we verder en komen nu pas bij de oude vesting, die is alleen behouden gebleven langs het water dat de stad Ieper voor 3 kwart omringt.
Het is een lange wandeling in de zon, maar ook mooi.
Tegen een uur komen we aan bij Pacific Ocean, een Sterrenrestaurant aan het water.
We drinken er een cappuccino op het terras en genieten in de zon van de rust en het uitzicht. Veel plekken op het terras zijn al gereserveerd en langzaam loopt het terras vol met Iepelaren en vakantiegangers die komen lunchen.
We zetten onze wandeling voort en beëindigen die bij de Menenpoort.
Op een terras tegenover die poort eten we een groentesoep, een soepkom zo groot dat we die beide niet leeg eten, is teveel.
Wandelen naar de Markt, zitten een tijdje in de zon op een bankje en pikken nog een terrasje.
Tegen vijf uur zijn we terug op de hotelkamer en eerlijk gezegd, ik ben kapot.
Was dan ook een lange wandeling, maar ik heb ze afgemaakt!
We rusten uit, frissen ons op en dan gaan we om half zeven naar het hotel-restaurant voor een feestelijk diner, want vandaag is onze 36e Trouwdag.
We bestellen een Kalfstournedos en ja, die is echt uit kunst, zo heeerlijk!
Een ijs als dessert kan er nog in, lekker.
Helemaal tevreden en met het buikje volgegeten zijn we tegen half negen terug op de kamer. Lezen, puzzelen en kijken tv en gaan tegen elf uur slapen.

Woensdag 27 april 2022 – Koffers pakken, stofzuigen, Noortje naar het Kattenpension Heuvelland en met de auto naar Ieper/België.

Om kwart over zeven staan we op, douchen en gaan ontbijten.
Noortje komt kijken en eet een paar stukjes van de gekookte achterham.
Wij gaan na het ontbijt de koffers pakken en naar de auto brengen.
Dan opruimen, afwassen en dan gaat Marij boven stofzuigen en ik beneden.
Noortje zetten we in het reismandje, anders vlucht ze voor al dat stofzuigergeweld.
Om half tien zijn we klaar, is alles in geladen en zetten we Noortje ook in de auto.
Natuurlijk laat ze goed horen dat ze het er niet mee eens is, maar dat duurt niet lang.
Rijden naar het kattenpension Heuvelland in Schoonbron.
Bellen aan en dan wordt Noortje hartelijk ontvangen, leuk, wij laten haar met een gerust hart achter, hier wordt ze goed verzorgd.
Rijden via Klimmen, Ransdaal en Voerendaal naar de snelweg naar Kerensheide en dan via Genk, Brussel naar Ieper.
Alleen bij Brussel zitten we door wegwerkzaamheden kort in een file en rijden we ook nog een stukje verkeerd, maar dat is snel recht gezet.
Om twee uur komen we aan bij hotel Ariane in de Slachthuisstraat in Ieper. De auto kunnen we parkeren op het terrein van de het hotel, mooi.
Gaan naar de receptie en ja, we kunnen inchecken en de koffers naar de kamer brengen. Uitpakken en dan gaan we voor de 1e wandeling de stad in.
Het is mooi weer en het is een wandeling van 15 minuten door oude straatjes.
Op de Markt pikken we een terrasje, in de zon, heerlijk. Bestellen een cappuccino en krijgen dan een grote kop met een lekker chocolaatje erbij.
Wandelen door het centrum en komen ook bij de Menenpoort, een gedenkteken voor de gevallen Engelsen in ’14 - ‘18. Talloze namen staan in de muren gebeiteld, indrukwekkend.
Wandelen nog een tijdje en dan gaan we terug naar het hotel.
Frissen ons op en gaan om half zeven dineren in het hotel-restaurant.
We bestellen geen 3 -gangenmenu, dat krijgen we niet op, maar de aspergeschotel die we bestellen is werkelijk de moeite waard. Heerlijk klaargemaakt, we smullen.
Drinken als afsluiting van het diner nog een cappuccino en dan gaan we naar onze kamer.
Nee, geen drinken meer voor ons, we hebben echt genoeg gehad.
Met het informatiemateriaal en de landkaarten maken we een plannetje voor morgen.
Kijken nog een tijdje tv en gaan dan slapen.

Dinsdag 26 april 2022 – Bloggen, afwassen, stofzuigen en tv-kijken.

Word om half zeven wakker en ja, het was weer een goede nacht.
Noortje komt eens kijken, maar als ze ziet dat ik nog geen aanstalten maak om op te staan, gaat ze alleen naar beneden.
Om kwart over zeven springt de wekkerradio aan en staan we op.
Gaan douchen en dan ontbijten.
Noortje komt weer bij me zitten, maar zowel de kalkoenfilet als de gekookte achterham kunnen haar niet bekoren, ze haalt de neus ervoor op.
Ok, dan maar gewoon vlees uit een blikje.
Na het ontbijt gaat Marij aan het werk en ik ga bloggen.
Vervolgens ga ik het LD en de VK lezen.
Maak dan twee cappuccino’s en dan ga ik Noortje borstelen, die vraagt er namelijk om.
Dan stofzuigen en dan zit mijn werk in huis erop.
Heb geen zin om de garage in te gaan en ga twee Sudoku’s proberen op te lossen.
Eentje gaat na veel denkwerk goed, maar in de ander maak ik een fatale fout en dan lukt het niet meer, shit.
Maak maar weer twee cappuccino’s, altijd lekker.
Maar lang kan Marij niet zitten praten want dan gaat haar telefoon weer.
Ik ga voor zitten en kijk naar een aflevering van een SF-serie.
Om half een zorg ik voor de lunch. Pers twee grote glazen sinaasappelsap en smeer vier boterhammen.
Gaan voor zitten en kijken samen naar een korte Krimi en dan moet Marij weer een het werk.
Nee, ik heb nog geen zin in beeldhouwen en ga verder met afleveringen te bekijken van die SF-serie. Dat doe ik tot vijf uur en als Marij uitlogt is de laatste aflevering afgelopen, mooi timing.
Praten wat en dan gaan ik voor het eten zorgen.
Kook rijst, braad blokjes kipfilet en daar komt dan Uncle Ben’s overheen, lekker.
Na het eten gaan we afwassen en dan gaan we de koffers vullen, morgenvroeg gaan we ene paar dagen naar Ieper. Werken ons vakantielijstje af en dan blijft er altijd wat over dat alleen op de dag van vertrek kan worden afgevinkt.
Buurman Hans let de komende dagen op ons huis, tuin en vijver, altijd fijn want hij doet dit al jaren en hij doet het nauwgezet en goed!
Ik ga alvast de blog intikken want daar heb ik morgenvroeg geen tijd voor.
De rest van de avond kijken we tv, zoals altijd.

Maandag 25 april 2022 – Bloggen, koffie-uurtje, afwassen, stofzuigen en beeldhouwen.

Na een rustige nacht word ik om zes uur wakker.
Ga naar de badkamer en ja, dan staat Noortje al naast me, ze wil eten.
Krijgt ze en dan ga ik weer in bed liggen.
Luister en wacht op de wekkerradio die om kwart over zeven aanspringt.
Het is zo ver.
We staan op, douchen en dan gaan we ontbijten.
Noortje zit weer naast me en eet de vetrandjes van de gekookte achterham.
Klopt, ze eet niet alles, ze heeft zo haar voorkeuren.
Na het ontbijt ga ik bloggen en lees dan al een stuk van het LD op de laptop.
Kwart over negen maak ik voor Marij een cappuccino en dan ga ik naar Giel.
Ga zoals altijd via onze garage en oprit naar de hoofdingang van Hoog Anstel. Via de receptieruimte ga ik naar de liften en dan naar de 2e etage.
Kom ik aan bij de deur van de galerij van Giel, is die deur weer dicht. Ik heb geen sleutel en moet dus Giel bellen om open te komen maken. Hij is er meteen met zijn Saltosleutel. Nu pas zien we dat op de galerijkant van die tussendeur een briefje hangt met de tekst: “ALLEEN VOOR MEDEWERKERS!”
Ok, weten we dat ook weer en zal ik in het vervolg de andere ingang moeten gebruiken, die ligt aan het eind van de galerij, rechts van het gebouw.
We drinken koffie, praten elkaar bij en dan ga ik weer naar huis.
Ga maar gelijk naar de andere uitgang en met de trappen naar beneden.
Daar zie ik dat dit inderdaad de ingang is voor de bewoners van de galerijappartementen want er is ook een lift en een intercominstallatie. Ok, weet ik dit ook weer.
Weer thuis lees ik het eerst het LD en de VK en dan maak ik twee cappuccino’s.
We praten vooral over het werk van Marij want ze heeft het razend druk.
Niet erg, dan vliegt de tijd ook om, vindt ze zelf.
Ik ga naar de garage en ga verder werken aan de sculptuur voor Diny en Jo.
Om half een fris ik me op.
Marij is al bezig met het persen van sinaasappels voor bij de lunch.
Ik smeer de boterhammen dan gaan we voor lunchen, kijken naar Reizen Waes.
Marij gaat na de lunch weer aan het werk en ik ga naar de garage, ga ook verder werken. Natuurlijk pauzeren we tegen half drie en drinken samen een cappuccino.
Nog een tweede cappuccino tegen vier uur en dan ga ik nog maar kort door met beeldhouwen. Is mooi geweest en ik ben ver gekomen.
Ruim op en fris me op.
Ga voor zitten om Marij niet te storen die is druk aan het bellen.
Kijk tv tot Marij om vijf uur klaar is met werken.
Kijken samen naar het nieuws van L1 en dan ga ik het eten maken, stukjes bief met gebakken aardappelschijfjes en appelmoes.
Weer een simpele maar lekker maaltijd.
Na het eten wassen we af en dan kijken we naar 50/50, het nieuws en Hunted into the Wild. Wat een ontknoping! Er waren nog twee stellen over, twee vriendinnen en een echtpaar. Het echtpaar weet uit handen te blijven van de hunters, maar de twee vriendinnen worden kort bij het extractiepunt opgepakt door twee Hunter teams. Ze zien de helikopter met het echtpaar vlak voor hun ogen opstijgen, dat is balen!
Nee, in onze ogen hebben ze niets fout gedaan, ze waren gewoon niet opgewassen tegen de snelheid van de Hunter teams.
Kijken nog naar een korte Krimi en dan gaan we naar bed.
Marij gaat meteen slapen, maar dat kan ik niet. Ik kijk nog tot half een tv en ga dan ook slapen.

Zondag 24 april 2022 – Bloggen, koffie-uurtje met Diny en Jo, kaarten, F1 en eten bij Phil en Wiel.

Om vier uur word ik wakker en ga, zoals altijd naar de wc op de badkamer en geef dan ook Noortje wat te eten, gaat altijd zo ’s nachts.
Ga weer liggen, maar het lukt me niet meer om in slaap te vallen.
Tot zes uur blijf ik liggen en probeer tevergeefs in verschillende houdingen te slaap weer te vinden. Nee, was niet de pijn die dit ongemak veroorzaakte. Eerlijk gezegd heb ik geen idee.
Noortje gaat met me mee naar beneden en gaat meteen de tuin.
Niet lang en dan is ze alweer terug en wil geborsteld worden.
Doe ik en daarna ga ik bloggen.
Tot half negen lees ik het laatste nieuws en kijk naar een aflevering van een nieuwe SF-serie. Wat kan ik anders doen?
Natuurlijk is de tafel gedekt, thee gezet een eitjes gekookt als Marij aanschuift.
Ja, kan ze waarderen dat alles klaarstaat, krijg een flinke knuffel.
Na het ontbijt ruimen we op, gaat Marij stofzuigen en ik ga alvast twee cappuccino’s maken. Gaan ook een potje kaarten en het begint goed, ik krijg bijna elk spel de betere kaarten en win zonder dat het echt spannend wordt. Geloof het of niet, maar een spannend potje, of ik dat nou win of verlies, is me liever, dan zit ik op het puntje van de stoel te kaarten.
De 2e cappuccino drinken we in onze Wintertuin en dan gaat de telefoon, Diny en Jo willen een kopje koffie komen drinken. Ze zijn natuurlijk welkom.
Wij gaan ons snel douchen en zetten alles klaar voor de koffie.
Als Jo en Diny er zijn ga ik voor de twee zwarte koffie en twee cappuccino’s zorgen.
Zitten daarna gezellig bij te praten en ja, gesprekstof genoeg.
Gaan ook naar mijn werkplek in de garage zodat ze het werkstuk kunnen zien wat ik voor hun aan het maken ben. Goed te horen dat ik de goede kant opga en dat is fijn want gasbeton is een verraderlijk materiaal om mee te werken, er breekt snel wat en dan moet ik het beeld, zoals al gebeurd is, aanpassen.
We zitten nog een tijdje te praten en dan gaan ze naar huis.
Wij ruimen op, wassen af en dan maak ik voor elk een afbakbroodje klaar en pers ook twee grote glazen sinaasappelsap.
Zitten voor bij de tv met onze lunch want de race in de F1 gaat zo beginnen.
Ik heb de website op mijn gsm binnengehaald en spiegel het beeld van de gsm op de tv en dat gaat uitstekend, zelfs beter dan spiegelen via de laptop.
Bij de start Is Max Verstappen, die op Pole staat, ook als eerste weg.
Charles Leclerc heeft een slechte start en verliest een aantal plaatsen.
Sergio Pérez heeft ook een prima start en neemt meteen de 2e plek in en kan zo Max een goede rugdekking geven!
Er gebeurt weer van alles, auto’s vliegen van de baan en een tweetal moet door de crashes al snel naar de pits om er niet meer uit te komen.
Blijft de hele race spannend bij het gevecht om de 2e, 3e en 4e plaats.
In de laatste fase maak Charles Leclerc een domme fout en valt van de 3e naar de 8e plaats terug. Lando Norris profiteer en rijdt nu onbedreigd naar het podium.
Een mooi podium, 3 jonge coureurs.
Helaas kunnen we niet naar dat podium kijken, het is kwart voor vijf en we moeten vertrekken, gaan naar Phil en Wiel.
Zijn er mooi om vijf uur en ruiken al het eten dat Phil klaar aan het maken is.
Ja, die drie etages omhoog via de trappen is wel een uitdaging voor me, maar het is me weer gelukt!
Praten elkaar bij en dan is er soep en daarna Flammkuchen.
Ja, altijd lekker wat Phil klaarmaakt.
Wiel zorgt voor het toetje en dat is Griekse yoghurt met honing en noten, heerlijk.
Tot negen uur zitten we gezellig te praten en dan gaan we naar huis.
Weer thuis kijken we naar Beat the Champions Vips.
Als het is afgelopen wil ik naar bed, ik ben echt doodmoe.
Doen we, maar nu zijn de rollen omgekeerd, ik ga slapen en Marij kijkt met koptelefoon op nog naar Boer Zoekt Vrouw en gaat daarna pas slapen.

Zaterdag 23 april 2022 – Bloggen, brunchen met Pip, Nicole en Jelle, kaarten, F1 en tv-kijken.

We zijn laat op en daarom gaan we ons ook meteen douchen.
Noortje loopt al heel ongeduldig te miauwen, maar ja, ze zal toch moeten wachten tot we klaar zijn.
Na het douchen gaan we naar beneden.
Marij gaat stofzuigen en ik geef Noortje plakjes kalkoenfilet in kleine stukjes.
Vindt ze heerlijk en dat vinden wij mooi om te zien.
We gaan nog niet ontbijten want Pip, Nicole en Jelle komen en die willen samen met ons ontbijten. Marij en ik gaan wel de tafel dekken en alles klaarzetten.
Dan is het wachten en dan horen we dat het later wordt. Ja, dat krijg je want Pip bepaalt met haar slaapritme de dagindeling van de ouders en dus ook van ons.
Marij eet alvast een broodje anders gaat ze van haar stokje.
Ik maak me een mok thee en neem de medicatie in, dat is wel belangrijk.
Pas na half elf is Nicole er met Pip. Jelle komt na, die moest nog op kantoor zijn.
Nicole gaat het ontbijt voor Pip klaarmaken, want die is nog niet zo lang wakker.
Ze krijgt een puree van groenten en fruit en dat gaat erin als koek.
Ik ga theezetten en afbakbroodjes in de oven doen.
Wij zijn net begonnen als Jelle er ook is en nu kunnen we in volle vaart gaan brunchen.
Is toch wel bijzonder en heel fijn om zo samen te brunchen want zo’n laat ontbijt is geen ontbijt meer, haha. Marij en ik genieten hier heel erg van.
Als je samen geen kinderen hebt, kun je ook genieten van de kinderen en kleinkinderen van familie en dat doen wij volop al jaren met Nicole en haar zussen, nu met haar gezin en met Rick en zijn gezin. Ja, die nicht en neef geven ons alles wat we zelf niet kunnen hebben en daar zijn we heel blij mee.
Pip zit bij Marij op schoot en ontdekt plots het schilderij dat Leo van me heeft gemaakt.
Ze kijkt naar mij en dan weer dan het schilderij en dat een paar keer, leuk.
Ook het kleurrijke schilderij van Jan Weijers trekt elke keer weer als ze bij ons is haar aandacht. Ze kan er minutenlang naar kijken, heel bijzonder.
Je begrijpt het al, Marij en ik genieten van onze gasten.
Weet je, Pip eist zoveel aandacht op dat wij volwassenen niet echt in een diep gesprek raken, dat lukt gewoon niet, met die kleine erbij ligt ieders aandacht bij Pip.
Mag ook wel en het is fijn te zien dat Pip zich op haar gemak voelt, ze lacht veel.
Tegen half twee gaat de familie naar huis, was weer geweldig en fijn.
Wij gaan opruimen en afwassen.
Maken een cappuccino en gaan kaarten.
Marij is de gelukkige en wint het potje na een aantal zeer spannende spellen, een leuk potje dus. De revanche is minder want ik krijg alleen de goeie kaarten en win eigenlijk te gemakkelijk en dan is kaarten niet zo leuk is het zijn kan!
We gaan voor zitten en kijken naar de Sprintrace in de F1.
Vanaf de laptop spiegel ik weer het beeld naar de tv en dat gaat prima.
Vandaag is beter weer dan gisteren bij de Kwalificatie en we zien dat Max Verstappen die op Pole staat een vreselijk slechte start heeft, Charles Leclerc gaat hem meteen voorbij en hij kan amper Carlos Sainz van zich afhouden.
Niet zo’n best begin maar er volgt wel een spannende Sprintrace waarin van alles gebeurt en ik het niet erg vind dat de Mercedessen daarin geen rol van betekenis spelen! Pas in de voorlaatste ronde weet Max Verstappen de leiding over te nemen van Charles Leclerc na een schitterende inhaalactie. Ja, deze jonge coureurs doen het beter en spannender dan zo’n zelfingenomen meervoudige wereldkampioen. Er is duidelijk respect te zien tussen Max Verstappen en Charles Leclerc waardoor ze op een hele fraai wijze schitterende duels uitvechten! Wij zitten te genieten.
Na afloop drinken we nog een cappuccino en dan ga ik voor het eten zorgen.
Kook een bloemkool en braad 5 kleine varkensfiletjes met knoflook en uien.
Is een simpel maar heerlijk eten.
Na het eten wassen we af en dan krijg ik een ijsje, lekker.
Kijken de rest van de avond samen tv, kijken naar een tweedelige misdaadserie van acht tot elf uur. Een geweldig mooie film, spannend tot het laatst.
We ruimen op en gaan naar bed, we zijn beide moe en gaan slapen.

Vrijdag 22 april 2022 – Bloggen, kaarten, op ziekenbezoek, F1 en tv-kijken.

Vroeg wakker worden is bij mij eigenlijk dagelijkse kost.
Nee, vind dit niet erg, heb ik ook een lange dag en dat is best fijn want de tijd rent als je ouder bent.
Ik ga met Noortje de tuin in en beide vinden we het lekker, maar ook koud en dus gaan we snel naar binnen.
Ga bloggen en daarna ga ik Noortje borstelen.
Tegen half negen hoor ik dat Marij wakker is geworden, ik ga de tafel dekken.
Noortje zit op het vloerkleed al naast mijn stoel en wacht op haar deel.
Ja, best fijn dat ze dit doet, dan voelt ze zich goed.
Ze eet weer 2 plakjes kalkoenfilet in kleine stukjes en trekt zich dan terug, dat mag van een oudere dame want ze is alweer bijna 18 jaar, volgende week is het zo ver.
Wij ontbijten op ons gemak en dan ga ik beneden stofzuigen en Marij gaat boven poetsen.
Zorg daarna voor een cappuccino en dan gaan we kaarten.
Marij wint dit potje, maar het is spannend tot het laatste spel en dat is wat kaarten zo mooi maakt!
Gaan ons douchen, ook dat is fijn om te doen.
Na het douchen gaan we lunchen, eten een papje van warme melk met beschuit en suiker. Is lekker, als kind genoot ik hier al van.
Nog afwassen en een potje kaarten.
Nu is de winst voor mij maar helaas was het geen spannend potje al kwam Marij in de laatste twee spellen nog aardig in de buurt.
Tijd om op ziekenbezoek te gaan, we gaan naar Peter en Wilma.
Rijden het eerst naar bakker Voncken op de Zonstraat want Marij heeft gezegd dat we geen bloemen maar gebak voor bij de koffie meenemen, dan hoeft Wilma niet de deur uit.
Ik kan nog parkeren bij de bakker en Marij gaat naar binnen.
Ze is snel weer terug en dan rijden we naar het centrum waar Wilma en Peter wonen.
Er is alleen betaald parkeren en dus doen we voldoende in de meter.
Met de lift naar de 2e verdieping en dan zijn we er.
Peter zit in de ligstoel, zijn rechtervoet en onderbeen in het gips. Hij is van de week gevallen met de scooter en toen bleek zijn voet bij de enkel gebroken. Geen eenvoudige breuk, hij zal nog geopereerd moeten worden want er moet een plaatje en een staafje geplaatst worden zodat alles goed kan helen.
Natuurlijk vertelt hij als eerste van de valpartij, de ambulance en het ziekenhuis.
Ja, geen pretje en dan die pijn.
Natuurlijk krijgt hij alle zorg van Wilma die een vermoeide indruk maakt.
We drinken een cappuccino en daar dat lekkere gebak erbij.
Tot kwart voor vijf zitten we gezellig te praten en dan gaan we naar huis.
Niet rechtstreeks maar via het Kruidvat want we hebben zakdoekjes nodig.
Marij gaat snel de winkel in en is ook snel weel terug.
Weer thuis klap ik meteen de laptop open en ga naar de website met voor de F1, de Kwalificatie is begonnen, we vallen in Q1.
Spiegel het scherm van de laptop naar de grote tv.
Niet erg om te zien dat de beide Mercedessen niet in de top-10 rijden, maar Red Bull en Ferrari wel.
Ook in Q2 zijn die beide auto’s het snelst en wat Marij en ik mooi vinden is dat hier de beide Mercedessen moeten afhaken, ze komen niet bij de eerste 10.
Het regent flink en ja, dat is kaasje voor Max Verstappen die in Q1 dan ook de snelste tijd neerzet, 2e is Charles Leclerc.
Mooi, was weer spannend.
Ik ga het eten maken. Marij schilt aardappelen en ik ga daar verder mee aan de slag.
Kook ze, maak er stamppot van en meng dit met de gekookte zuurkool. Daarbij heb ik twee rundervinken gebraden.
Ja, is een heerlijke maaltijd.
Nog afwassen en dan kijken we de rest van de avond tv.
Natuurlijk kijken we naar 50/50, de Verraders en de Alleskunner.
Het is elf uur geweest als we naar bed gaan en eerlijk gezegd, ik ben ook moe en dus gaan we beide meteen slapen.

Donderdag 21 april 2022 – Bloggen, poetsen, koffie-uurtje, beeldhouwen, kaarten en tv-kijken.

Weer de laatste werkdag van deze week voor Marij en dus staan we om kwart over zeven op, douchen en gaan ontbijten.
Noortje voelde zich gisteren niet zo goed, maar vandaag is alles weer ok. Ze zit naast me en ik geef haar kleine stukjes van een plakje kalkoenfilet. Het smaakt haar prima en zelfs een tweede plakje eet ze helemaal op. Mooi om te zien.
Na het ontbijt gaat Marij meteen aan het werk. Er ligt veel op haar te wachten want ze was in het begin van de week vrij. Ja, gistermiddag heeft ze nog een dik uur zitten werken zodat ze vandaag niet meteen vol in de stress zou vallen, haha.
Vandaag is ook een bijzondere dag, het is Secretaressedag en vanmiddag heeft ze dan ook met haar collega’s een lunch bij Van der Valk in Heerlen.
Ik ga bloggen en lees vervolgens het LD-digitaal.
Marij is aan het zoomen met een collega’s, maar ik maak haar toch een cappuccino als ik me gereed maak voor het koffie-uurtje bij Giel.
Ne, de VK kan ik niet meer meenemen, die lees ik sinds deze week ook alleen maar digitaal en dat went heel snel!
Is zonnig maar koud, heb een dik vest aangetrokken en dat mag ook wel op die korte wandeling naar het appartement van Giel in Hoog Anstel.
Met de lift naar de 2e verdieping en dan kan ik niet de galerij op, de deur van de hal naar de galerij is dicht en daar heb je een speciale sleutel voor nodig. Dus bel ik Giel, die komt de deur open maken.
Op de galerij achter glas is het al goed warm en ook bij Giel binnen, lekker.
We drinken koffie en praten elkaar bij.
Een uurtje dan zijn we uitgepraat.
Laat, voordat ik vertrek, Giel nog op zijn laptop zien hoe hij de VK digitaal kan lezen en dan ga ik weer naar huis.
Marij is nog steeds druk bezig en daarom ga ik als eerste stofzuigen en afwassen.
Daarna pas maak ik twee cappuccino’s en pauzeert Marij.
Marij gaat na de koffiepauze weer aan het werk en ik ga de VK-digitaal lezen.
Tegen half twaalf gaat Marij naar Van der Valk en wat ziet ze er mooi uit. Mooie kleren en een beetje opgemaakt, een plaatje.
Wens haar veel plezier en een smakelijk eten.
Ga nog twee Sudoku’s proberen op te lossen, een hersentraining die ik elke morgen doe, al jaren. Kan het nu niet meer in de VK en heb daarom twee puzzelboekjes met Sudoku’s gekocht en amuseer me daar goed mee. Niveau 3 en 4 dat lukt nog steeds en dat mag ook zo blijven.
Ga mijn lunch klaarmaken. Pers een glas sinaasappelsap en smeer twee boterhammen.
Lunchen doe ik voor bij de tv met een aflevering van een SF-serie.
Na de lunch ga ik naar de garage, ga beeldhouwen. Ga verder werken aan het beeld voor Diny en Jo.
Daar ben ik mee bezig tot Marij thuiskomt. Zit nog te werken als plots de garagepoort opengaat en Marij de auto binnen zet.
Ruim op, fris me op en maak twee cappuccino’s.
Gaan in onze Wintertuin zitten met de cappuccino, is er maar liefst 27 graden.
Ja, heerlijk, net vakantie.
Marij vertelt over de lunch en gaat dan weer aan het werk.
Fijn te horen dat het en gezellig en lekker was.
Ik ga niets meer doen, ben best moe van het beeldhouwen.
Kijk tv want buiten zitten is met die koude wind niet echt aangenaam.
Marij logt om vijf uur uit en dan zitten we weer aan de cappuccino.
Gaan kaarten en dat potje win ik weer, wat een luxe.
Ik heb geen zin om te koken en dus bestellen we bij Domino’s in Kerkrade een pizza shoarma.
Moet zeggen ze leveren snel en de pizza is lekker, jammer dat ze de knoflooksaus erop vergeten zijn, die doen we er dan maar zelf op.
Nog afwassen en dan kijken we samen tv tot we naar bed gaan.
Marij gaat weer meteen slapen en ik kijk nog naar voetbal en ga tegen half een pas slapen.

Woensdag 20 april 2022 – Bloggen, poetsen, kaarten, beeldhouwen, zonnen, kaarten en tv-kijken.

We worden laat wakker en samen luisteren we naar de geluiden die van buiten naar binnen dringen. Staan dan op omdat Noortje aandringt.
Douchen en dan gaan we alle drie naar beneden.
Noortje gaat meteen naast mijn stoel zitten, wil ook wel wat.
Dekken de tafel, zetten thee en dan geef ik Noortje een stukje van de rosbief.
Ze ruikt eraan en loopt weg, niet te geloven, gisteren at ze nog een heel plakje.
We ontbijten op ons gemak en dan ruimen we de tafel af.
Marij gaat boven stofzuigen en ik doe dit beneden.
Daarna is er een cappuccino.
Is zonnig buiten, maar er waait een harde koude wind en dan is op het kleine terrasje zitten helaas geen optie.
We drinken de cappuccino aan de eethoektafel en gaan kaarten.
Het geluk is weer aan mijn kant en dus win ik het 1e potje.
Het 2e potje wint Marij en daar is ze echt blij mee.
We gaan met een cappuccino nu toch naar het terrasje bij de garage.
Heerlijk die zon en die cappuccino.
Tot de lunch doen we niet meer dan zonnen en dat is ook genieten.
Lunchen doen we voor met een glas versgeperst sinaasappelsap erbij.
Kijken naar Reizen Waes en dan gaan we weer kaarten.
Ook nu spelen we twee potjes en beide winnen we er eentje, mooi verdeeld.
Ik ga naar de garage en ga verder werken aan het beeld voor Diny en Jo.
Wordt steeds moeilijker want gasbeton breekt heel gemakkelijk af en dus moet ik langzaam en voorzichtig te werk gaan.
Marij verrast me tussendoor met een vers geperst glas sinaasappelsap.
We zitten lekker in de zon, genieten is dit.
Ik ga weer verder met beeldhouwen en pas tegen vier uur stop ik ermee.
Fris me op en dan gaan we weer een potje kaarten.
Dit wint Marij en ze is er zichtbaar blij mee.
Ik heb geen zin om te koken en maak voor elk een dubbel uitsmijter, ik met kaas.
Eten doen we in onze Wintertuin, daar is het nu 27 graden, heerlijk.
Wassen samen af en gaan nog een tijdje in de zon zitten.
Kijken de rest van de avond tv en gaan tegen elf uur naar bed.

Dinsdag 19 april 2022 – Bloggen, poetsen, Simpelveld, beeldhouwen, zonnen, tanken en tv-kijken.

Geloof het of niet, maar ik word pas tegen zeven uur wakker.
Redelijke nacht achter de rug, dat wel, maar ben toch nog moe.
Blijf lekker liggen luisteren tot Marij om half negen wakker wordt.
Ik heb dan al deels de VK gelezen op de gsm, die krijg ik vanaf vandaag alleen nog maar digitaal.
We staan op en gaan ons meteen douchen.
Dan ontbijten en dan zit Noortje weer naast me en ze eet een hele plak rosbief op.
Heel goed dat het haar heeft gesmaakt!
Marij gaat beneden poetsen en ik ga bloggen.
Drinken daarna buiten in de zon op ons kleine terras bij de garage een cappuccino.
Overleggen wat we gaan doen en dat wordt een bezoek aan het beddencentrum Gasse Slaapcomfort in Simpelveld.
Gaan we doen en dus stappen we in de auto en rijden naar Simpelveld.
Het is een grote en ruimtelijke winkel met alleen maar bedden.
Al snel loopt een jonge medewerkster met ons mee en geeft uitleg over de Aupingbedden die ze in deze grote ruimte hebben staan. Ze hebben een heel groot aanbod, maar al snel weten we uit te leggen wat we willen en dan komen we bij twee bedden. Ik ga zelfs op een bed liggen en ja, dat ligt heel goed.
We kijken, praten, luisteren en dan komen we langzaam bij een besluit, we gaan een nieuw bed met nachtkastjes kopen, een Auping.
Bij de pc worden alle bijzonderheden genoteerd en dan doen we nog een aanbetaling.
De levering kan een tijdje duren, maar dat is normaal.
Heel tevreden gaan we naar de auto en rijden naar de Heerlerbaan.
Bij Gasse hebben ze geen kleerkasten en dus gaan we bij de Hiero kijken.
Zijn er snel en lopen meteen door naar het slaapkamer gedeelte.
Er staan twee kasten die passen bij ons nieuwe bed, maar eerst moeten we thuis eens goed gaan meten voordat we een kleerkast kopen.
We gaan weer naar huis, hebben trek gekregen.
De lunch is simpel, Marij warm erwtensoep uit het pak op, lekker.
Na het eten ga ik in de garage beeldhouwen en Marij gaat de was doen, het bed verschonen en boven poetsen.
In de loop van de middag verrast Marij me met een vers geperst glas sinaasappelsap.
Heerlijk, drinken we op zittend in de zon.
Wordt trouwens tijd dat ik ga stoppen, want ik voel een aantal spieren flink protesteren.
Ja, die heb ik dan ook al twee jaar niet meer gebruikt en nu ben ik flink aan het raspen aan het schildpad. Dat gaat er steeds meer uitzien zoals ik dat wil, leuk.
Ik ruim op en dan fris ik me ook op.
Gaan op het grote terras samen zitten zonnen, heerlijk.
Tegen half zes kijken we naar het nieuws van L1 en dan ga ik voor het eten zorgen.
Maak een wok maaltijd van kipfiletblokjes met knoflook, uien, paprika en champignons.
Marij helpt me met het schoonmaken van de champignons en de paprika.
Snij alles in blokjes en dan gaat het blij de kipfiletblokjes die ik al goed gaar heb in de hoge braadpan. Nog kruiden en zout en dan alles goed door elkaar roeren en laten garen.
Eten doen we in onze Wintertuin, het is er 26 graden!
Na het eten wassen we af en dan gaan we tv-kijken.
Natuurlijk 50/50 en dan twee Reizen Waes en dan is het alweer bedtijd.
Marij gaat meteen slapen, maar ik kan dit niet, kijk nog naar een aflevering van een SF-serie en ga tegen half en slapen.

Maandag 18 april 2022 – Bloggen, poetsen, plaatgrillen en tv-kijken.

Om half zeven ben ik alweer wakker, blijf nog effe liggen en sta dan op.
Doe stilletjes om Marij niet wakker te maken.
Dat lukt en Noortje gaat mee naar beneden.
We gaan samen de tuin in, maar jeetje, wat is het nog koud, zijn dan ook snel weer binnen.
Ik ga bloggen en Noortje komt naast mijn stoel op het vloerkleed liggen, lief.
Na het bloggen wil ze natuurlijk geborsteld worden en dat doe ik dan ook.
Wat kan ze liggen snorren en draaien onder het borstelen, fijn voor haar.
Ik ga het nieuws op Internet lezen en als ik hoor dat Marij wakker is geworden, zet ik thee en dek de tafel. Leg afbakbroodjes in de oven en daar moet Marij nog effe op wachten als ze beneden is.
Heerlijk zo’n ontbijt met versgebakken broodjes, we eten er elk anderhalf.
Marij heeft het liefst de kontjes en ik de kopjes. Ik snij ze altijd in tweeën omdat ze zo kort uit de oven nog heel warm zijn en leg de drie kontjes bij Marij op het bord.
Wat ruikt dit heerlijk.
Na het ontbijt gaat Marij beneden poetsen en ik ga afwassen.
Daarna maak ik twee cappuccino’s die we meenemen naar ons terrasje in de zon.
Is heerlijk zitten hier in de ochtendzon en je kunt aan ons zien dat we dit de afgelopen dagen vaak hebben kunnen doen, hebben al best een bruin gezicht.
Nog een tweede cappuccino en dan gaan we alvast wat klaarmaken voor straks als Sjaak en Marianne komen plaatgrillen.
Nee, lunchen doen we niet meer, want als ze er rond drie uur zijn, gaan we na de koffie meteen grillen.
Tegen drie uur staat alles klaar en niet lang daarna zijn ze er.
Ik maak voor Marianne een koffie met melk en suiker, voor ons beide een cappuccino en voor Sjaak, die vanmorgen al een tour heeft gemaakt met zijn renfiets, is er cola.
Ja, na zo’n fietstocht van dik 50 km heeft Sjaak veel dorst want onderweg drinkt hij weinig.
Al snel zijn we bezig elkaar bij te praten over de familie, onze gezondheid en een heel klein beetje over de politiek. Het Onderwijs is voor Sjaak altijd een goed onderwerp, hij was jaren werkzaam als docent op de LTS.
Ja, dan vliegt de tijd en onder het praten genieten we van het heerlijke eten.
Er is vis, vlees, champignons en groenten om te grillen.
Pas tegen acht uur nemen Sjaak en Marianne afscheid, was heel fijn en gezellig.
Wij gaan opruimen en afwassen.
Kijken daarna naar Hunted into the Wild, 50/50 en Reizen Waes.
Gaan om elf uur naar bed en gaan slapen.

Zondag 17 april 2022 – Bloggen, poetsen, kaarten, terras en tuinpad schoonmaken en tv-kijken.

Worden beide laat wakker. Ik als eerste en dat is tegen half negen. Ja, is echt zo laat en eerlijk gezegd, dat voelt best fijn.
Het is zonnig weer, dit kan ik zien want de zonnestralen komen door de openingen van het rolluik de slaapkamer in, mooi.
Marij slaapt nog en ik draai op mijn zij om naar haar te kijken.
Mooi en zo kwetsbaar ziet mijn slapende lief eruit.
Nee, ik maak haar niet wakker, dat is namelijk een van haar favoriete hobby’s, haha.
Ik hoef niet lang te wachten en dan hoor en zie ik Marij wakker worden, mooi.
Omdat het al negen uur is geweest, gaan we ons meteen douchen.
Dat gaat snel want al jaren douchen we ongeveer 5 minuten.
Dekken de tafel, zetten thee en doen de afbakbroodjes in de oven.
Kwartier later is alles klaar en kunnen we ontbijten.
Noortje laat zich niet zien, jammer.
Na het ontbijt ga ik bloggen en Marij gaat afwassen en stofzuigen.
Drinken een cappuccino en zitten een tijdje gezellig te praten over van alles, dus ook over de Oekraïne. Het raakt ons beide dat de Russische troepen daar zo te keer gaan, zelfs vrouwen en meisjes verkrachten. Nee, die Poetin en zijn troepen verdienen geen enkel respect, alleen maar walging!
En dan die affaire bij D’66, waar de top, inclusief mevrouw Kaag, het laat afweten als een vrouw door een prominente topper wordt geïntimideerd en gestalkt. Die mevrouw Kaag was toch die van die andere bestuurscultuur? Ja, dit zei ze tijdens de verkiezingen, maar toen al werkte ze mee aan deze doofpotaffaire!
Weet je, Marij en ik vragen ons af of je mensen die in de politiek werkzaam zijn nog wel kunt vertrouwen?
Ja, gelukkig zijn er nog mensen als Omtzigt en Leijten in de 2e Kamer.
Niet te lang over de rest nadenken en praten, anders gaan we nooit meer stemmen!
We gaan naar buiten, gaan de beide terrassen en tuinpad schoonmaken.
Ik rol de tuinslang uit en spuit alles nat, Marij veegt met de zachten bezem de tegels schoon. Uiteraard geef ik ook alle planten en bloemen water.
Mooi klusje en onze tuin ligt er weer frisjes bij.
Ruimen alles op en gaan met een cappuccino achter op ons kleine terras in de zon zitten. Heerlijk, maar het moet gezegd, in de schaduw is het door een stevige bries toch echt koud. Gelukkig hebben we een tuin met veel zon!
Ik heb niet veel zin om wat te doen en dus gaan we door met zonnen, heerlijk.
We krijgen al een kleurtje, mooi.
Om twee uur ga ik het eten maken. Warm de bami en de kipsaté op en na een half uurtje zitten we in de Wintertuin te eten. Ja, is heerlijk eten en lekker warm.
Na het eten wassen we af en gaan dan met een ijsje in de zon zitten.
Na een tijdje gaan we kaarten en ook dit potje win ik weer met gemak. Er is wat gebeurd, het geluk met kaarten is mijn kant op gevallen en dat is best fijn. Niet voor Marij die gewend is aan winnen. Valt dan niet mee om steeds weer te verliezen.
Ik voel met haar mee, weet verdomde goed hoe klote dit voelt.
Een potje kaarten we en dan zitten we weer in de zon.
Tegen half zes gaan we kijken naar het nieuws van L1 en aansluitend naar dat van NPO1. Kijken tot half negen naar een documentaire en dan naar Boer zoekt Vrouw en Beat the Champions.
Gaan tegen elf uur naar bed en gaan slapen.

Zaterdag 16 april 2022 – Bloggen, bakker, poetsen, kaarten, boodschappen, beeldhouwen, vuurtje stoken en tv-kijken.

Nee, geen fijne nacht achter de rug, vaak wakker van de pijn en dus vroeg op.
Half zeven ben ik alweer beneden, nu zonder Noortje.
Ik hoef geen verwarming aan te zetten want het is nog steeds 20 graden in de kamer.
Scheelt toch veel sinds we de overkapping dankzij de glazen schuifwand hebben gepromoveerd tot Wintertuin, blijft daardoor langer warm in de woon- een eetkamer.
Ga bloggen en daarna ga ik de digitale Limburger lezen.
Kort voor acht uur stap ik in de auto en ga naar bakker Wido Thuis.
Ben er om acht uur en dan zijn er al mensen in de winkel en staan er twee buiten te wachten. Sluit aan en fijn dat het snel gaat.
De twee tienerdochters helpen de klanten in de winkel en mevrouw zelf werkt de bestellingen af. Ja, zo gaat het snel en sta ik zo weer buiten met lekker vers brood en wat lekkers voor bij de koffie.
Weer thuis lees ik nog kort de gewone VK, maar daar kom ik niet meer zo ver mee, want ik hoor dat Marij wakker is geworden.
Ga de tafel dekken en thee zetten.
Noortje komt ook kijken, maar wil niet echt wat en gaat weer naar boven.
Na het ontbijt gaat Marij beneden poetsen en ik ga me al douchen.
Marij komt ook douchen als ze beneden klaar is.
Drinken nog een cappuccino en kaarten dan een potje.
Niet te geloven, maar het geluk is nog steeds aan mijn kant en dus win ik eigenlijk veel te gemakkelijk. Nee, zijn niet de leukste potjes, als het gelijk opgaat is het spannender en dus leuker kaarten.
Marij wil nog boodschappen halen en ja, het moet want Paasmaandag komen Sjaak en Marianne, gaan we plaatgrillen.
Gaan weer naar de Lidl op de Locht en hebben geluk, er komt een parkeerplaats vrij. Ja, is vreselijk druk, auto’s rijden aan en af, iedereen wil nog wat halen voor de Pasen.
In de winkel zelf valt de drukte mee, denk ook omdat er 5 kassa’s open zijn.
We werken ons boodschappenbriefje af en gaan naar de auto.
Nu is er plaats genoeg, we kwamen blijkbaar op het drukste moment aangereden.
De boodschappen doen we in de boodschappentassen en dan rijden we nog naar AH.
Marij gaat hier alleen naar binnen, ze hoeft ook niet veel.
Ze is snel weer terug.
Bij onze voordeur is gelukkig plaats en dus kan Marij mij daar met de boodschappentassen afzetten.
Ik maak als eerste de achterdeur en de garagepoort open en haal dan de boodschappentassen. Samen ruimen we de boodschappen op.
Gaan met een cappuccino erbij weer een potje kaarten en ook nu nog is het geluk aan mijn kant en ik kan je zeggen dat Marij dit niet echt leuk vindt. Win dit potje dan ook weer met gemak.
We gaan lunchen.
Ik pers twee glazen sinaasappelsap en smeer 4 boterhammen.
Lunchen doen we voor, kijkend naar een reizen Waes, geweldig.
Het is zonnig, ik maak twee cappuccino’s die we achter op ons kleine terras bij de garage opdrinken. Is heerlijk zitten in de zon.
Trek oude werkkleren aan als de koffie op is en ga stukjes aan het schildpad lijmen zodat ik de voorpoten beter kan maken.
Marij grijpt dit aan om mijn werkplek op te ruimen.
Is ook wel nodig, alles ligt vol met steenstof van het boren, zagen en raspen.
Gaan daarna op ons grote terras in de zon zitten, heerlijk.
Liggen best lang te zonnen, heerlijk.
Tegen vijf uur ga ik het eten maken, friet en snacks uit de Airfryer.
Opeten doen we dit voor bij de tv, want in de Wintertuin is het nu te warm.
Na het eten wassen we af en dan gaat Marij alles klaarzetten om vuurtje te stoken.
Ze doet alles zelf en kijk, het brand meteen goed.
Tot negen uur zitten we buiten bij het vuur, dan wordt het te koud en gaan we naar binnen. Kijken tv tot we naar bed gaan.
Het gloeit nog na in de vuurkorf en dus leggen we er het deksel op zodat niets weg kan waaien wat brand kan veroorzaken.
Marij gaat meteen slapen.
Ik kijk nog tot half een naar een actiefilm en ga dan ook slapen.

Vrijdag 15 april 2022 – Bloggen, poetsen, kaarten, douchen, beeldhouwen en tv-kijken.

Ben ik me weer om zes uur wakker, blijf niet lang liggen, maar sta stilletjes op.
Marij slaapt nog en diep ook, mooi want dit vindt ze heel fijn, lang slapen.
Noortje gaat mee naar beneden en samen gaan we kort de tuin.
Kort, want het is nog best frisjes buiten, de zon moet nog opkomen.
Ga bloggen en daarna de digitale Limburger lezen.
Marij is tegen half negen beneden, de tafel is dan al gedekt en thee is gezet.
Ik heb nog een paar dagen de gewone VK en daarna heb ik die ook alleen nog maar digitaal.
We hebben alle tijd en die nemen we dan ook voor het ontbijt, pas daarna gaat Marij poetsen. Ik lees de VK uit.
Marij gaat die VK bij Giel in de bus gooien omdat ze bij de overburen wil aanbellen, gisteren heeft de pakketbezorger namelijk twee grote zware dozen met hondenvoer voor hun bij ons achtergelaten.
Ik sta in de keuken al af te wassen als ik hoor dat de dozen worden weggehaald.
Drinken samen een cappuccino en dan wil Marij al kaarten.
Dit potje is het geluk helemaal aan mijn kant en win ik moeiteloos.
Gaan ons douchen en wandelen dan samen de tuin in.
Hans en José zijn ook in de tuin en ja, dan staan we een tijdje gezellig te praten.
Gaan lunchen en daarna zitten we met een cappuccino in onze Wintertuin, het is daarin al 25 graden, heerlijk.
Om twee uur stapt Marij in de auto, ze gaat naar de begraafplaats Imstenrade, gaat het graf van haar ouders met haar zus Diny schoonmaken.
Ik ga aan het werk met de sculptuur die ik voor Diny en Jo heb ontworpen.
Ze hebben na een verbouwing van hun 2e huis in Sable een paar grote gasbetonblokken meegebracht, die hadden ze over. Ik heb die gekregen en van een ervan ga ik nu een sculptuur maken. Heb verschillende ontwerpen voor ze gemaakt en daaruit hebben ze er eentje gekozen.
Tot Marij om vijf uur terug is, ben ik bezig met boren, raspen en zagen.
Ja, het wordt wat en mooi ook.
Marij heeft een mooie bos bloemen gekocht en die zet ze als eerste in een vaas.
Ja, vinden we beide fijn, bloemen in huis.
Ik fris me op en dan gaan we in onze Wintertuin genieten van een cappuccino.
Marij wil weer kaarten, maar ook nu is het geluk aan mijn kant en win ik weer, wat een luxe.
Ik ga voor het eten zorgen, warm het zuurvlees op en maak frieten in de Airfryer.
Eten doen we, hoe kan het anders, in onze Wintertuin.
Na het eten wassen we af en zitten nog een tijdje in onze Wintertuin.
Ja, kaarten weer en nu wint Marij het potje en wat is ze blij, haha.
De zon verdwijnt achter Hoog Anstel en dan wordt het kouder, tijd om naar binnen te gaan.
Zetten de tv aan en kijken naar het nieuws.
Dan natuurlijk naar 50/50 en dan is het tijd voor De Verraders.
Wat een spannende aflevering, de verraders zijn gehaaid bezig, schitterend.
Daarna kijken we nog naar de Alleskunner en dan gaan we naar bed.
Marij gaat meteen slapen en ik kijk nog naar een film tot half een voordat ik ook ga slapen.

Donderdag 14 april 2022 – Bloggen, koffie-uurtje, stofzuigen, afwassen, badkamer en uit eten.

Weer veel te vroeg wakker geworden door de pijn in mijn heupen.
Helpt gelukkig als ik opsta en naar de badkamer ga.
Noortje komt kijken en wil wat te eten. Ja, nu moet ik wel licht aanmaken anders zie ik niet wat ik doe.
Het is pas zes uur, maar ik heb geen zin om op te staan.
Ga weer in bed liggen en zoek een houding waarin ik het tot wekkerradio aanspringt kan volhouden.
Dat lukt, maar in slaap val ik niet meer en daarom ga ik lezen op de gsm.
Om kwart voor zeven springt de wekkerradio aan en vult onze slaapkamer met muziek.
Nog effe blijft Marij liggen en dan staan we op.
Douchen en dan ga ik ons ontbijt klaarmaken want Marij gaat vandaag naar kantoor.
Nee, de lunch voor haar hoef ik niet klaar te maken, ze krijgt een lunch tijdens het werkoverleg.
Alles staat klaar en dus kunnen we op ons gemak ontbijten.
Ga met Marij mee naar de garage en zwaai haar uit.
Ruim op en ga bloggen.
Lees daarna de VK en dan is het alweer tijd voor het koffie-uurtje met Giel.
Vanmorgen komt hij naar mij, dat kan omdat Marij op kantoor werkt.
Kort voor half tien is hij er. Ik maak een koffie met melk en een cappuccino en dan zitten we gezellig aan de eethoektafel te praten. Gespreksstof hebben we genoeg en dan is dat uurtje snel voorbij.
Giel heeft het LD bij zich en die krant laat hij bij mij achter, kan ik die lezen en bij Hans/José in de bus gooien.
Dat doe ik als eerste het LD lezen.
Gooi die vervolgens bij Hans/José in de bus en ga stofzuigen.
Ben er mee bezig als ik beweging zie bij de voordeur. Met de stofzuiger op volle toeren hoor ik de voordeurbel echt niet. Zet de stofzuiger uit en ga kijken. Hans staat voor de voordeur, maar hem verwacht ik eigenlijk pas morgen. Open de voordeur en hoor dat de planning van Hans is gewijzigd, hij komt de Trespaplaat voor de douche plaatsen, dat stond voor morgen op zijn programma, maar dan heeft hij nu wat anders, vandaar.
Om het plaatsen makkelijk te maken geef ik Hans het handvat met zuignap. We hebben er twee en eentje heb ik vastgemaakt in de douche zodat ik met meer houvast in en uit die douche kan stappen. Beter voor het oudje, haha.
Helaas, Hans heeft te krap gemeten en dus moeten we naar de garage en er een klein stukje vanaf zagen met de decoupeerzaag.
Is zo gebeurd en dan is de Trespaplaat ook snel goed geplaatst.
Zal wel wat plekjes bij moeten stippen met de witte verf want door het zagen is de witte lak op plaatsen beschadigd. Net zo erg, is zo bijgewerkt!
Hans haalt de stofzuiger van de zolder en stofzuigt de badkamer. Ja, hij werkt goed en ruimt ook altijd alles op, ben echt blij met Hans!
We gaan naar beneden en dan maak ik voor ons beide koffie, Hans met melk en voor met schuim. Praten een tijdje en dan gaat Hans weer naar huis.
Ik ga mijn lunch klaarmaken.
Lunchen doe ik voor, kijkend naar een aflevering van een SF-serie.
Het weer is niet zo mooi als gisteren en dus ga ik op de loopband lopen. Lang hou ik dit niet vol. Geeft niet, beter iets gedaan dan niets.
Ga verder met tv-kijken tot Marij thuiskomt.
Maak twee cappuccino’s en dan praat ze me bij over haar dag op kantoor.
Marij heeft een drukke dag achter de rug en vertelt honderdtuit, leuk.
Ik luister, hoef niet veel te vertellen, heb niet zoveel meegemaakt.
Na een tijdje ga ik me omkleden want Marij trakteert me op een etentje.
Wandelen naar het Griekse restaurant Dafne op de Pieterstraat.
Is een wandeling van 650 meter en daar doe ik een kwartier over. Is langzaam, ik weet het, maar pas aangekomen op de Pieterstraat moet ik kort pauzeren en dat is heel goed!
Het is nog niet druk in het restaurant.
We krijgen een Ouzo en bestellen drinken en eten.
Niet lang daarna zitten we te smullen. Marij heeft twee Souvlaki’s van varkenshaas en ik heb een Entrecote. Beide smullen we want het vlees is zacht, geen vet en heerlijk met kruiden gegrild. Natuurlijk zijn er frietjes, Tzatziki en een Griekse salade bij.
Langzaam loopt het restaurant vol, ook op een donderdagavond, niet te geloven.
Als we klaar zijn met eten betaalt Marij en gaan we naar huis.
Gek, het gaat licht heuvel af, maar toch heb ik de grootste moeite met wandelen. Ben heel snel kortademig en voel dan ook druk op de borst. Begrijp er niets, de wandeling naar het restaurant ging uitstekend en nu naar huis bedroevend slecht.
Zal wel door de volle maag komen, zou het anders niet weten.
Moet wel 5 keer kort stoppen en dan pas zijn we achter bij de garage.
We hebben hiervoor gekozen omdat Marij nu meteen het plastic buiten kan zetten.
Is zo gebeurd en eindelijk binnen, helpt Marij me met het uitdoen van de schoenen, kan ik zelf niet want bukken is nu echt uit den boze.
Marij haalt twee ijsjes uit de diepvries, lekker.
Kijken naar 50/50, The Passion en dan nog naar Reizen Waes en dan is het bedtijd.
Gaan slapen, zijn beide moe.

Woensdag 13 april 2022 – Kapper, bloggen, Spijker, fietsen en kaarten.

Pas na het douchen kan ik me redelijk goed bewegen.
Pijn is er altijd, maar deze is goed te verdragen als je geen watje bent, haha.
Dek de tafel en Noortje krijgt in kleine stukjes een plakje rosbief. Ze smult weer en zo zie je maar weer hoe vers die rosbief is!
Na het ontbijt is het niet lang meer dan moeten we vertrekken, hebben om negen uur een afspraak bij Salon HeigAnk.
We nemen weer het oud papier mee, want we komen toch langs de grote containers.
Wat we daar zien is heel triest, overal ligt troep omdat de mensen niet de moeite nemen om hun afval netjes aan te bieden of in de containers te gooien.
Elke dag komt zo’n medewerker van de gemeente die alles opruimt en schoon maakt.
Kan ik echt boos om worden om zo’n vervuilend gedrag.
We zijn op tijd bij Anke, de dochter van Giel.
Ik ga weer zoals altijd het eerste onder de schaar en wil deze keer een kort kapsel.
Dat is met de tondeuse en daarna een coupe knippen met kam en schaar.
Mooi, is gelukt, zie er weer toonbaar uit.
Nu is het de beurt aan Marij en ook hier doet ze goed werk.
Kort voor tien uur zijn we klaar, betalen en dan gaan we naar huis.
Komen we uit de garage zien we buurvrouw José op het bankje bij hun garage in de zon zitten. Ja, dan blijven we staan en zijn al gauw in gesprek met José.
Ja, fijn om elkaar bij te praten.
Weer binnen ga ik meteen bloggen en Marij gaat beneden stofzuigen.
Na het bloggen maak ik twee cappuccino’s en dan lees ik de VK uit.
Ben nog niet klaar met de krant als Ronald Spijker al aanbelt, hij is mooi op tijd.
Hij plaatste onze overkapping, de glazen schuifwand en nu willen we een rolluik bij het woonkamerraam. Jarenlang hebben we hier over gepraat en nu vinden we dat het er toch moet komen. Ronald meet meteen alles op en dan drinken we koffie, hij met melk en wij een cappuccino. Ronald is, net als ik, een rugpatiënt en vertelt welke behandelingen hij binnenkort zal ondergaan.
Als we zijn uitgepraat gaat hij naar de volgende klant, de offerte komt snel.
Wij maken nog twee cappuccino en gaan daarmee buiten op ons terrasje bij de garage zitten.
Tegen half een ga ik de bami opwarmen en twee spiegeleitjes bakken.
Serveer alles in onze Wintertuin, daar is het nu al 23 graden.
Na het eten wassen we af en na een tijdje uitbuiken pakken we onze fietscomputers, we gaan fietsen.
Fietsen als eerste naar het centrum. De fietsen kunnen we kwijt in de gratis fietsenstalling. Marij gaat bij de Hema naar binnen en ik ga naar de Leeskunst, koop er twee Sudoku-boekjes, want volgende week stopt de bezorging van de VK en ga ik die, net als het LD, digitaal lezen.
Wandelen daarna terug naar de fietsenstalling en fietsen via het NS-station naar Kaalheide. Daar fietsen we naar de Tunnelweg en dan door het natuurgebied naar de Mensheggerweg. Via Eijgelshoven fietsen we terug naar huis. Is een dikke 14 km en dat is genoeg voor vandaag.
Marij haalt twee ijsjes uit de diepvries die we oplikken op ons kleine terras.
Blijven lang zitten en zijn pas tegen half zes binnen omdat de zon verdwijnt achter het stof van de Sahara.
Kijken naar het nieuws van L1 en dan pers ik twee glazen sinaasappelsap en smeer vier boterhammen. Opeten en drinken doen we dit bij de tv, kijken naar 50/50.
Marij zou nog wel een vuurtje willen stoken, maar er kan regen komen en dus gaat dat feestje niet door.
Kijken tot half elf tv en gaan dan naar bed.
Marij gaat meteen slapen, maar ik kijk nog naar een aflevering van een SF-serie en ga pas tegen half een slapen.

Dinsdag 12 april 2022 – Bloggen, poetsen, beeldhouwen vuurtje stoken.

Wakker worden van de pijn is niet zo fijn en het is dan pas half zes.
Sta op, ga naar de badkamer en geef Noortje wat te eten.
Val daarna toch nog in slaap tot kwart over zeven.
Douchen en dan ga ik de ontbijttafel dekken.
Noortje zit natuurlijk al klaar naast mijn stoel en miauwt, ze wil ook wat.
De thee is gezet, Marij is beneden en dus kunnen we beginnen.
Ik pak een plakje rosbief en deze lust Noortje, in kleine stukjes, wel. Deze is ook verser dan die we laatst bij de Plus kochten, die wilde Noortje toen niet.
Nu eet ze een hele plak op en kijkt dan nog omhoog voor meer, maar dat zit er niet in.
Dat heeft ze snel door en gaat naar de zolder.
Na het ontbijt gaat Marij aan het werk en ik ga bloggen.
Lees daarna de VK en gooi die bij Giel in de bus.
Nog stofzuigen en dan maak ik twee cappuccino’s.
Het is buiten al lekker vooral in de zon op het terrasje bij de garage, gaan we daar de koffiepauze houden.
Genieten van de zon.
Marij gaat weer aan het werk en ik ga de Trespa Plaat die voor de douche geplaatst moet worden nog een keer met de roller verven.
Daarna zit ik weer in de zon tot de 2e koffiepauze die we weer houden op het terrasje.
Ga de Trespa Plaat voor de 3e keer met de verfroller te lijf en nu is het resultaat perfect.
Langzaam is de lunchtijd aan komen sluipen.
Ik heb nog voor elk een hapje over van de ovenschotel van gisteren en dat warm ik op.
Lunchen doen we onder de overkapping, daar is het nu al 24 graden.
Na de lunch afwassen en dan ga ik aan de slag met het beeldhouwwerk voor Diny en Jo. Ga het eerst stuk wegraspen en dat lukt prima.
Ben niet 100% tevreden met de tekening op de steen en pas die aan.
Maak een foto en stuur die naar Diny en Jo met de vraag welke versie zij het mooist vinden. Daar wacht ik op voordat ik verder kan.
Ruim op en ga zonnen.
Marij komt met twee cappuccino’s erbij zitten, ze neemt een koffiepauze.
Ook dit is genieten.
Tegen half vijf gaat Marij uitloggen en gaat al alles klaarzetten voor straks, ze wil vuurtje stoken. Ze haalt de vuurschotel uit de garage, bedekt de bodem met aluminiumfolie en haalt ook al hout.
Ik ben intussen bezig met het maken van bami.
Eten doen we weer in onze Wintertuin, daar is het nu al 27 graden.
Na het eten wassen we af en dan gaan we het vuurtje aanmaken.
Al heel snel hebben we een goed brandend vuur.
Tot negen uur zitten we bij het vuur en dan laten we het langzaam doven.
Gaan naar binnen. Kijken nog naar 50/50 en een Krimi en gaan dan naar bed.

Maandag 11 april 2022 – Bloggen, koffie-uurtje, poetsen, boodschappen, kaarten en tv-kijken.

Half zeven word ik wakker en dan is het al licht aan het worden.
Hoor buren de rolluiken omhoogtrekken en de vogels laten zich weer horen.
Staan om kwart over zeven op en zoals altijd ga ik als eerste douchen,
Marij gaat met Noortje naar beneden, maakt de kattenbak schoon.
Daarna is het de beurt aan Marij om te douchen, ik ga de tafel dekken en thee zetten.
Noortje komt naast me zitten, maar de gegrilde achterham is niet wat ze wil.
Dan een stukje hamworst, maar ook dit is niet goed genoeg.
Och ja, dan heeft ze gewoon pech gehad, ik heb niets anders in de aanbieding.
Ze gaat, zoals alleen een kat dit kan, weg van de ontbijttafel en loopt langzaam en waardig naar de hal. Mooi om te zien.
Na het ontbijt gaat Marij meteen aan het werk en ik ga bloggen.
Maak Marij een cappuccino als ik klaar ben en dan ga ik naar Giel voor ons koffie-uurtje.
Is een korte wandeling via de garage naar Hoog Anstel met de VK onder de arm.
Met de lift omhoog en terwijl de lift omhoog gaat denk ik: “Als dit maar goed gaat.”
En ja hoor, waar ik bang voor ben gebeurt, de lift komt aan op de 2e etage, maar de deur gaat maar deels open. Ik met mijn claustrofobie moet dan zorgen dat ik niet in paniek raak. Dat lukt en met twee handen duw ik de liftdeur helemaal open.
Zo, ik ben eruit, wat een opluchting. Meld aan medewerkster die er net aan komt lopen wat het probleem was en ga naar Giel.
Een uurtje praten we vooral over de Oekraïne en de Zorg en dan ga ik weer naar huis.
Maak twee cappuccino’s en dan hoor van Marij wat ze al allemaal heeft gedaan.
Ga daarna stofzuigen, ook dit is nodig.
Het is mooi weer, ik ga de tuin in en slenter wat rond, gooi de garagedeur open en geniet van de zon die volop schijnt. Nee, echt warm is het nog niet, er waait nog een koude noordenwind.
Ga nog de op de loopband, maar dat hou ik niet lang vol, mijn hart protesteert al na vijf minuten, jammer.
Maak nog een cappuccino en dan gaan we beide op het terrasje voor de garage uit de wind effe genieten van de cappuccino en de zon.
Marij gaat weer aan het werk en ik blijf nog een tijdje zitten.
Om half een maak ik onze lunch klaar.
Lunchen doen we voor met een korte Krimi, lekker en spannend.
Marij gaat daarna weer aan het werk en ik ruim op en was af.
Heb geen zin om wat te doen en ga weer lekker lui op ons grote terras met het vest aan in de zon zitten, kan mijn gezicht lekker bruin worden.
Om kwart over vier gaat Marij uitloggen, pakken we het boodschappenbriefje en rijden naar de Lidl op de Locht.
Om deze tijd is het er niet echt druk en dat is fijn winkelen.
Melk is er niet en de aanbiedingen voor grillen zijn al deels weg.
Betalen en rijden dan nog naar AH, voor de laatste boodschappen.
Marij zet me voor af met vier volle boodschappentassen.
Ja, zijn echt duur geworden de dagelijkse boodschappen, alsof de oorlog in de Oekraïne alle prijzen omhoog stuwt.
We ruimen de boodschappen op en dan ga ik voor het eten zorgen.
Kook broccoli, braad blokjes kipfilet met prei en champignons. Doe daar crème fraîche doorheen. Giet de broccoli af en leg die in een ovenschotel. Daar schep ik de kipfilet met champignons en prei overheen en tot slot doe ik er nog een laagje geraspte kaas bovenop. Dat gaat dan nog een kwartier in de warme oven.
Het is voor het eerst dat ik dit maak en beide vinden we het heerlijk.
Na het eten wassen we af en dan kijken we tv.
Nieuws, 50/50, Hunted into the Wild en nog een korte Krimi.
Kort na elf uur gaan we naar bed.

Zondag 10 april 2022 – Race- F1, bloggen, kaarten, visite, kaarten en tv-kijken.

Word alweer veel te vroeg wakker door de pijn in mijn rechterheup.
Effe rondwandelen en dan gaat het wel weer.
Het is zes uur en in slaap vallen lukt niet meer.
Noortje komt kijken, die wil wat te eten.
Geef ik haar en dan is ze nog niet rustig want ze wil naar beneden.
Ik blijf nog tot half zeven liggen en sta dan op, stilletjes zodat ik Marij niet wakker maak.
Dat lukt en dus kan ik met Noortje naar beneden.
Laat haar de tuin in en dan zet ik de laptop aan.
Kijk naar de voorbereidingen van de race in de F1 en hoop op een spannende race.
Om zeven uur starten ze en dan is meteen de kracht te zien van Leclerc in de Ferrari.
Max Verstappen start op twee en blijft op twee.
Al snel blijkt dat de Ferrari van Leclerc niet is bij te houden, die loopt al snel minuten weg van Max. De ploeggenoot van Leclerc, Carlos Sainz, doet het ronduit slecht in zijn Ferrari en ligt er na een paar ronden al uit.
De race zelf is niet echt spannend want Leclerc blijft onbedreigd op de 1e plek.
Triest dat Max een paar ronden voor het einde de auto aan de kant moet zetten met motorpech.
Zo, dat hebben we dan weer gehad, ik ga bloggen.
Daarna dek ik de tafel en wacht tot Marij wakker is geworden.
Die is om negen uur beneden en dan gaan we meteen ontbijten.
Na het ontbijt gaat Marij voor de was zorgen en ik ga stofzuigen.
Gaan een potje kaarten en dat wint Marij na een paar spannende spellen.
Sjaak en Marianne bellen die willen op de koffie komen.
Kan natuurlijk, is altijd gezellig, maar dan moeten we ons nu snel gaan douchen.
Doen we en dus zitten we op tijd weer beneden klaar voor de visite.
Als ze er zijn maak ik twee cappuccino’s, een latte en een koffie met een beetje melk.
Heb alles klaarstaan in de keuken als ik het waterreservoir van de koffiezetmachine ga bijvullen en dan gaat het fout, ik stoot het volle kopje van Marianne om.
Alle koffie over de aanrecht.
Maak met keukenrol alles droog en schoon terwijl Marianne die komt helpen, de cappuccino’s en latte al naar voor brengt, maak ik voor haar een nieuwe koffie met melk.
Ja, soms gaat het niet zoals ik zou willen, haha.
Zitten al snel gezellig te praten en gaan na de koffie buiten in de tuin kijken.
Drinken daarna nog een kopje en dan gaan Sjaak en Marianne naar de zus van Marianne.
Was weer gezellig.
Het is inmiddels half drie geworden en we hebben honger.
Ik ga de wortelenstamppot opwarmen en braad daar twee rundervinken bij.
Ja, is een heerlijke maaltijd.
Na het eten wassen we af en dan kijken we naar de Amstel Gold Race.
Op een stevig parcours zien we de wielrenners aan het werk in ons mooie Heuvelland. Schitterende beelden levert dit op.
Helaas is er geen heldenrol weggelegd voor een Nederlandse wielrenner.
Kijken daarna naar een aflevering van een Amerikaanse misdaadserie, The Murders.
Om half zes kijken we naar het nieuws van L1 en dan naar dat van NPO1.
Gaan weer een potje kaarten en dat is tot het laatste spel spannend. Ik ben de gelukkige die in dat spel de meeste punten en dus de overwinning behaalt.
Ja, daar geniet ik natuurlijk effe van.
Gaan voor zitten nadat ik voor elk twee sneetjes brood heb klaargemaakt.
Kijken weer naar een aflevering van die Misdaadserie en dan is het tijd voor Boer Zoekt Vrouw. Niks voor mij en dus ga ik me vermaken op de laptop en dat lukt prima.
Ga weer bij Marij zitten als ik hoor dat de boeren klaar zijn.
We kijken nog naar Beat the Champions en dan gaan we naar bed.

Zaterdag 9 april 2022 – Kwalificatie F1, bloggen, kaarten en tv-kijken.

Word al om zes uur wakker en ga stilletjes naar de badkamer.
Noortje komt meteen kijken en vraagt miauwend om eten.
Krijgt ze van me en dan ga ik weer in bed liggen.
Marij slaapt nog en dus blijf ik stilliggen, luister naar de vogels buiten die wakker worden. Ja, is toch altijd een mooi moment dat ontwaken van de natuur.
Kort voor acht uur wordt Marij ook wakker en samen gaan we naar beneden, kijken op de laptop naar de Kwalificatie van de F1 in Melbourne.
Nee, we hebben geen abonnement maar gisteren het adres van een website van Rick gekregen waar we gratis op kunnen.
Helaas lukt het me niet om het beeld van de laptop door te sturen naar de tv, dus moeten we het doen met het kleiner laptopscherm. Niet zo erg, is goed zo.
Is niet echt spannend want Charles Leclerc in de Ferrari steekt met kop en schouders boven de anderen uit en vertrekt morgen vanaf Pole Position, Max Verstappen op de 2e plek.
Ok, zien wat de race voor Max in petto heeft.
We gaan ontbijten, dekken de tafel, zetten thee en doen afbakbroodjes in de oven.
Ja, ruikt altijd lekker naar warme bakker, krijg honger van die lekkere geur.
Na een heerlijk ontbijt gaat Marij poetsen, eerst beneden.
Ik ga bloggen en maak twee cappuccino’s als we beide klaar zijn.
Kijken naar buiten en zien de Vlaamse Gaai, de Mezen en de Bonte Specht druk bezig met de pinda’s.
Marij gaat boven poetsen en ik ga nieuwe gepelde pinda’s ophangen.
Lees de VK uit en ga die bij Giel in de bus gooien.
Maak weer twee cappuccino’s als Marij boven klaar is.
Gaan kaarten en wat denk je, ik word weer ingemaakt.
Nee, dat went nooit!
Als ik met kinderen speel kan ik het spel zo spelen dat zo’n kind wint, dat is gewoon leuk, maar verliezen van een volwassene, nee daar is niks aan.
We gaan ons douchen.
Na het douchen gaan we lunchen en dat doen we voor bij de tv.
Afwassen doen we na de lunch en dan kijken we verder tv.
Gaan kijken naar een nieuwe misdaadserie, spannend.
Vandaag kook ik niet en dus leg ik na het nieuws van L1 weer afbakbroodjes in de oven. We dekken de tafel, zetten thee en dan is het genieten van heerlijk warme broodjes.
Weer afwassen en dan kijken we de rest van de avond samen tv.
Om elf uur gaan we naar bed.

Vrijdag 8 april 2022 – Pedicure, bloggen, kaarten, Spekholzerheide en familiediner in Horst.

Moeten er weer op tijd uit en staan om zeven uur op.
Ik ga meteen douchen en Marij gaat naar beneden en zorgt voor de kattenbak.
Als zij gaat douchen, maak ik ons ontbijt klaar en zet thee.
Dan samen ontbijten, ik met de VK erbij en Marij met haar gsm.
Klopt we hebben elkaar nog niet veel te vertellen en dat hoeft ook niet, een blik is meestal genoeg om te weten wat de ander wil.
Na het ontbijt stappen we beide in de auto, Marij gaat met me mee naar de pedicure want ze heeft met Miriam, die ook schoonheidsspecialiste is, ook een afspraak, direct na de mijne.
Zijn er op tijd en Miriam gaat meteen aan het werk met mijn teennagels.
Fijn dat zij dit doet want ik kan het zelf niet meer en Marij is altijd benauwd dat ze me in de tenen knipt, haha.
Miriam werkt snel en goed en omdat Marij erbij is, hoef ik alleen maar te luisteren.
Na drie kwartier ben ik klaar en ga naar huis, kom Marij straks ophalen.
Weer thuis ga ik bloggen en lees de VK al voor een deel.
Kwart voor elf ga ik weer naar Miriam en moet effe wachten voordat Marij naar buiten komt.
Als eerste drinken we een cappuccino en dan wil Marij gaan kaarten.
Doen we en alweer word ik in het 1e potje vreselijk ingemaakt.
In het 2e potje lijkt het dezelfde weg op te gaan, maar na een vijftal spellen krijg ik plots de betere kaart en weet zelfs te winnen, niet te geloven.
Zo, dat was het voor vandaag met kaarten, heb er geen zin meer in.
Om half een gaan we lunchen, voor bij de tv, want ik heb alles al klaargemaakt.
Kijken samen naar Kwizzele en 50/50 van gisteren, altijd leuk.
Om drie uur gaan we ons omkleden en dan stappen we weer in de auto.
Rijden als eerste naar het Carboonplein naar Rousseau want Marij moet nog 1 Paaspresentie kopen voor kantoor en we willen Eva troosten met een chocolade konijntje want haar konijn Pluisje is vanmorgen gestorven.
Ik kan de auto kortbij parkeren en Marij gaat de winkel in.
Gaat snel en dus kunnen we naar Meerlo.
Het is een rustige rit met aan de overkant een drukte en zelfs een file.
Gelukkig hebben wij daar geen last van.
Zijn na een dik uur in Meerlo. Tim is thuis met zijn vriendin Imke, Rick – Wendy – Eva zijn naar het dierencrematorium, maar komen niet lang na onze aankomst ook thuis.
Eva heeft nog heel veel verdriet en we troosten haar.
Praten onder het genot van een cappuccino elkaar bij en dan is het de hoogste tijd om naar het Tapasrestaurant Gossimijne in Horst te gaan.
Tim heeft voor ons zevenen een tafel om zes uur gereserveerd.
Is een kort ritje van Meerlo naar het centrum van Horst.
Kunnen makkelijk parkeren en dan is het nog een stukje wandelen door het centrum.
Blij dat ik de wandelstok heb meegenomen, dat loopt voor mij wel zo fijn.
Onze tafel staat gereed en een jonge kelner legt ons uit hoe alles in zijn werk gaat.
Met Tim en Imke erbij is dat eigenlijk niet nodig, die zijn hier al eerder en vaker geweest. Wij kennen die formule ook en na het bestellen van de drankjes gaan we onze eerste Tapas bestellen.
Ik hou het 5 rondjes vol en dan heb ik echt genoeg gehad.
Het is gezellig aan tafel en de bediening is vriendelijk en attent, echt top!
Als weer bezig zijn wat uit te zoeken krijgt Wendy een telefoontje van haar vader, die heeft haar hulp nodig en ja, dan moeten we helaas het diner verlaten.
We rekenen af en omdat we veel te vroeg moeten vertrekken hoeven we maar voor 5 personen te betalen, zeer netjes van Gossimijne!
Rick en Wendy rijden meteen naar de ouders van Wendy en wij nemen Tim, Imke en Eva mee naar Meerlo.
Tim maakt voor ons een cappuccino en niet lang daarna zijn Rick en Wendy ook thuis.
Was wel nodig dat ze bij de ouders van Wendy werden geroepen.
We praten nog een tijdje en dan stappen we op, gaan na een paar fijne uren weer naar huis.
Marij rijdt ons door een donker, maar droog Limburg naar huis.
Weer thuis kijken we nog kort tv en gaan dan naar bed.

Donderdag 7 april 2022 – Bloggen, koffie-uurtje en familiediner.

Zijn er weer op tijd uit voor de laatste werkdag van deze werkweek van Marij.
Ontbijten op ons gemak zonder Noortje en dan gaat Marij meteen aan het werk.
Ik ruim op en ga bloggen.
Lees daarna de VK uit en dan maak ik voor Marij een cappuccino.
Ga om half tien naar Giel voor ons koffie-uurtje.
Regenjack aan, capuchon op en via de garage wandel ik naar de ingang van Hoog Anstel.
Langs de receptie naar de lift en dan het knopje indrukken voor de 2e etage.
Aanbellen en dan zitten we al snel aan de koffie en praten vooral over onze tijd bij onze werkgevers. Is altijd wel leuk, herinneringen ophalen.
Tegen half elf ga ik weer naar huis.
Ga als eerste afwassen en dan maak ik twee cappuccino’s.
Open weer eens het fotoarchief, daarin is nog veel te doen, maar daar moet je ook zin in hebben.
Amuseer me hiermee tot de lunch.
Maak onze lunch klaar, twee sneetjes brood voor elk en een glas vers geperst sinaasappelsap.
Ja, een heerlijke lunch die we opeten voor, kijkend naar een mooie documentaire.
Marij gaat weer aan het werk.
Ik hoef verder niets meer en blijf voor de tv hangen.
Ga wel nog op het loopband lopen, omdat ik meer conditie wil opbouwen.
Maandag ben ik ermee begonnen, met tweehonderd meter. Vandaag kom ik tot 500 meter en dat is toch een mooie vooruitgang.
Ja, ik wil dit omdat we op onze trouwdag in Ieper zijn en daar is veel te zien, dat betekent veel wandelen.
Kijk daarna nog tv tot vier uur en dan gaan ik me omkleden.
Tegen half zes stappen we in de auto, gaan naar Heerlen.
Parkeren de auto in de Klomp en wandelen naar het Italiaanse restaurant La Bella Sera.
Diny en Jo zijn er al en kort na ons komen Wil en Wilma ook, we zijn compleet.
Vandaag vieren we de verjaardagen van Jo en Diny van 2019 en zo zie je maar weer wat Corona allemaal teweeg gebracht heeft.
Wilma heeft dit via Social Deal geregeld, een 4 gangen menu.
We bestellen drinken en de gangen die je wilt hebben en dan is er ruimte om bij te praten. Leuk om zo weer eens bij elkaar te zitten en te luisteren.
Ja, ik kan hier echt van genieten, luister vooral.
Als de 1e gang komt wordt het uiteraard stil, ik heb soep, heerlijk.
De 2e gang is Tortellini in een tomatensausje.
Mijn 3e gang en hoofdgerecht is een Entrecote en die is boterzacht.
Jammer genoeg krijg ik het stuk vlees niet op, is gewoon te veel. Marij die haar zalm al op heeft, wil dit stukje van mij wel en ja, ze vindt de Entrecote ook heerlijk.
Het 4e en laatste gerecht is een Dame Blanche, ook lekker.
Mag wel zeggen dat het eten hier top is!
Het is ook weer, zoals altijd met dit groepje, heel gezellig.
Om half tien betalen we en gaan naar huis.
Weer thuis pakken we ons nog een glas Liptonice en kijken nog tot elf uur tv.
We gaan meteen slapen, zijn beide moe.

Woensdag 6 april 2022 – Bloggen, in de tuin bezig, kaarten en uit eten.

Sta om acht uur op, maar Marij heeft daar nog geen zin in, die blijft liggen.
Ja, waarom niet?
Ik ga met Noortje naar beneden en ga haar borstelen, dat wil ze graag.
Komt weer veel los haar uit haar vacht.
Ga bloggen en daar ben ik nog mee bezig als Marij tegen negen uur naar beneden komt. Dekken de tafel en dan gaan we ontbijten.
Na het ontbijt wil Marij in de tuin opruimen en de vorige week gekochte planten in de grote Cortenstaal plantenbakken zetten.
Ik ga de planten in de bakken zetten en Marij gaat het grote terras, het tuinpad en het kleine terras vegen. Er ligt heel veel troep, blaadjes, naalden van de grote dennen in de buurt en veel vogelpoep.
Het eindresultaat mag er zijn.
Dit tevreden gaan we naar binnen, drinken een cappuccino en gaan kaarten.
De uitkomst zal je niet verbazen, word weer eens goed ingemaakt en verlies met meer dan 250 punten. Ja, dat is huilen met de pet op.
Drinken nog een cappuccino en dan krijg ik revanche, dat zegt ze met droge ogen.
De werkelijkheid is natuurlijk anders, ik word weer ingemaakt en verlies met meer dan 300 punten dit 2e potje. Och ja, een man moet soms lijden, haha.
We gaan ons douchen en na het douchen doe ik nieuwe dekbedovertrekken over de dekbedden. Dat klusje laat Marij altijd aan mij over.
Weer beneden is het tijd om te lunchen.
Ik maak voor ons beide pap van beschuit, warme melk en suiker, heerlijk.
Nog afwassen en dan drinken we weer een cappuccino.
Wil Marij weer gaan kaarten en ja, ik heb toch niets anders te doen, vooruit dan maar.
Ik weet niet wat er aan de hand is, maar nu krijg ik elk spel de net iets betere kaart en win dit 3e potje met 200 punten verschil. Het kan dus toch nog!
Zitten nog een tijdje te praten, drinken nog een cappuccino en dan is het tijd om me om te kleden, heb oude kleren aan.
We gaan bij Marian eten en dus trek ik nette kleren aan.
Stappen in de auto en de eerste stop is bij de papiercontainer.
Daarna door naar Marian.
Marian is al bezig in de keuken als we binnenkomen.
Beginnen met een aperitiefje, een Prosecco, lekker.
Uiteraard wordt er meteen bijgepraat en tussendoor maakt Marian het eten klaar, een gehaktbal naar het recept van haar moeder, aardappelpuree en zuurkool.
Ja, smaakt heerlijk en die gehaktbal is werkelijk top.
Als toetje is er een ijsje of yoghurt en ik kies voor de yoghurt.
We zitten daarna nog tot half elf te praten, gezellig en nuttig want de beide dames maken van hun hart geen moordkuil.
Weer thuis kijken we nog naar 50/50 en gaan dan naar bed.
Samen met Noortje kijk ik nog tot half een naar een natuurfilm, prachtig die beelden, zou ik zo met Marij rond willen lopen, maar het is ver vliegen!

Dinsdag 5 april 2022 – Zuyderland, Fressnapf, bloggen en tv-kijken.

Word weer vroeg wakker, al om zes uur.
Kwart voor zeven staan we op, gaan douchen en dan ga ik ons ontbijt klaarmaken.
Klopt, geen tafel dekken want om half negen heb ik al een afspraak met de orthopeed in het Zuyderland in Heerlen.
We hebben tijd zat en vertrekken tegen acht uur.
Bij de afrit van de Stadsautoweg naar het Zuyderland is het druk.
Gelukkig is er nog plaats zat op het parkeerdek bij de ingang.
We lopen rustig naar de balie van het Wervelkolomcentrum en dan hoor ik dat ik me had behoren aan te melden bij een van de zuilen na de draaideur bij de ingang.
Ok, dat is dan iets voor de volgende keer.
Kort na half negen kunnen we naar binnen en hebben een lang gesprek met de orthopeed. Na twee leuke en goede gesprekken is dit een ronduit teleurstellend gesprek. Hij wil zijn boodschap kwijt en dat is dat klachten ook vaak tussen je oren zitten en geloof me, hier schiet hij de plank volledig mis. Wat Marij en ik ook inbrengen, het komt niet over, dus stoppen we ermee en gaan teleurgesteld naar huis.
Wat moet je anders als de specialist je toegenomen klachten wegwuift als probleem dat hoofdzakelijk tussen je oren zit.
Vraag voor ons blijft: “Wat nu?” want ik kan minder en zou willen dat er een serieus gesprek zou zijn over wat een specialist wel of niet kan.
Marij en ik zijn de hele dag in gesprek over dit teleurstellende bezoek aan de orthopeed.
Rijden op weg naar huis via een omweg, Marij gaat bij Fressnapf kijken voor kattenvoer, dat is in de aanbieding.
Helaas, wat Noortje eet staat er niet bij, jammer, dan maar naar huis.
Weer thuis drinken we een cappuccino en dan gaat Marij aan het werk.
Natuurlijk wil haar manager weten hoe en dat vertelt ze dan ook.
Ik ga bloggen en aansluitend lees ik de VK en het LD.
Maak daarna weer een cappuccino en dan zitten we kort gezellig te praten.
Met dit regenweer heb ik niet veel zin om buiten wat te doen en binnen is niet veel te doen. Ja, dan kijk ik toch tv.
Zorg er wel voor dat we om half een kunnen lunchen, dan staat alles weer klaar, versgeperst sinaasappelsap en gesmeerde boterhammen.
Lunchen doen we voor kijkend naar een leuk opgenomen reisprogramma.
Marij gaat weer aan het werk na het lunchen.
Ik ga verder met het kijken naar afleveringen van opgenomen series.
Ja, zo kom ik de middag door en als Marij er zin in heeft, en dat heeft ze, maak ik cappuccino’s.
Om vijf uur gaat Marij uitloggen en dan kijken we samen naar Kwizzele op L1.
Vervolgens nog naar het nieuws van L1 en dan ga ik voor het eten zorgen.
Braad twee Cordon Blue, snij twee stronken prei in stukjes, was die goed en kook ze.
De gekookte prei ga ik, na het afgieten van het hete kookwater, mengen met goede boter, melk en dat bind ik met een bindmiddel.
Ja, heerlijk eten.
Na het eten wassen we af en dan kijken we naar 50/50, Spoorloos en Floortje naar het eind van de wereld.
Om elf uur gaan we naar bed en ja, Marij gaat meteen slapen.
Ik kijk nog tot half een naar een documentaire over de dictatuur in Noord-Korea en ga dan pas slapen.

Maandag 4 april 2022 – Bloggen, koffie-uurtje, boodschappen en tv-kijken.

Na een werkelijk verschrikkelijke nacht ben ik al om vier uur wakker.
Val niet echt meer in slaap en als we om kwart over zeven opstaan ben ik echt niet fit.
Douchen en dan ga ik ons ontbijt en de lunch voor Marij klaarmaken.
Marij gaat vandaag namelijk weer eens naar kantoor.
Als ze beneden komt staat alles klaar en kan ze meteen ontbijten.
Noortje wil niets, alleen geborsteld worden, maar die moet nog effe wachten.
Ik ga met Marij naar de garage en zwaai haar uit.
Weer binnen ga ik meteen bloggen en daarna lees ik de VK uit.
Giel is er om half tien, ons koffie-uurtje kan vandaag bij mij.
Een uur lang praten we voornamelijk over de verkoop van het huis van Giel, een jubileum van een priester uit deze buurt en de werkzaamheden bij zijn dochter Anke.
Is toch mooi als je als vader en opa de helpende hand kan bieden!
Als Giel weer naar huis is en ik zit te lezen, komt Noortje naar beneden en vraagt weer om geborsteld te worden. Doe ik en ik borstel weer heel wat los haar uit haar vacht.
Ga dan voor zitten en kijk naar een aflevering van een SF-serie.
Om half een ga ik mijn lunch klaarmaken.
Lunchen doe ik voor terwijl ik kijk naar een mooie documentaire over een schitterend natuurgebied in Duitsland.
Als die is afgelopen ga ik afwassen en beneden stofzuigen.
Ga het LD digitaal lezen en dat gaat weer prima.
Kijk tot Marij om half vijf thuiskomt naar afleveringen van series.
Tussendoor schil ik drie aardappelen, snij die in blokjes en laat ze kort koken.
We drinken een cappuccino en dan stappen we in de auto, gaan naar AH.
Hebben gisteren de aanbiedingen uit de folder geknipt.
We zijn er zo en gaan voor de aanbiedingen door de winkel.
Echt veel hoeven we niet en dus staan we snel weer bij de kassa.
Blijkt dat één bonusaanbieding niet goed door de kassa is verwerkt. Dus naar de servicebalie en daar worden we snel en goed geholpen.
Weer thuis ruimen we alles op en dan ga ik koken.
De aardappelen braad ik in de hoge braadpan, de rode kool uit een glas warm ik op in een keteltje en dan nog twee rundertartaartjes braden.
Is snel klaar en dus kan ik alles op onze borden doen.
Eten achter en dat is best fijn.
Na het eten wassen we af en dan kijken we de rest van de avond tv.
Natuurlijk naar het nieuws, 50/50 en Hunted into the Wild.
Is weer een spannende aflevering die Hunted en dat is genieten.
Om half elf gaan we naar bed, zijn beide moe.
Maar toch kijk ik nog tot half een naar documentaire over WOII en ga dan pas slapen.

Zondag 3 april 2022 – Bloggen, kaarten, wielrennen en tv-kijken.

Vanmorgen staan we heerlijk uitgeslapen tegen negen uur op.
Noortje staat al heel ongeduldig te miauwen, is het er niet mee eens.
Nee, daar letten we niet op, dansen niet naar de pijpen van ons oudje.
We gaan naar beneden, laten Noortje de tuin in, dekken de tafel, zetten thee en gaan dan ontbijten. Ik heb nog stukken VK die ik kan lezen, fijn.
Na het ontbijt gaat Marij meteen beneden poetsen en ik ga bloggen.
De afwas doen we samen, dat gaat altijd prima.
Dan is er natuurlijk een cappuccino en bespreken we de toestand in de wereld.
Ja, is echt zo, praten over het laatste nieuws uit de buurt, ons land en elders.
Nee, meestal zijn dit geen vrolijke onderwerpen omdat er veel teveel gedoe is in de wereld. Rijken die maar niet willen ophouden met graaien, landen die een ander land aanvallen en overheden die hun burgers bespioneren en achtervolgen.
Denk nou maar niet dat ons Land in alle opzichte door de beugel kan. Nee hoor, ook hier slaat de Overheid al jaren de plank mis en jaagt de eenvoudige burger de armoede in. Ja echt, luister maar naar de verhalen om je heen, iedereen heeft dit weleens meegemaakt of kennissen die kapotgaan door de aanpak van onze Overheid. Wat dacht je van de gemeenten en hun aanpak van de bijstandstrekkers? Die praktijken zijn toch ook mensonterend en waar gaat het over?
Zo’n aanpak zie je niet als een rijke stinkerd aangepakt moet worden, dan is de Overheid al snel bereid om te dealen, treurig!
Dan denk je nu misschien dat ik hier weg wil, maar dat is niet zo. Ik heb het naar mijn zin, maar ik sluit de ogen niet voor wat er fout is en gaat in ons Land!
Marij wil gaan kaarten en dat gaan we dan ook doen, dat is andere koek, haha.
Het zijn weer twee potjes waarin ik te maken heb met een genadeloze tegenstander, verlies dan ook. Hoe kan het anders met die mooie kaarten die ze steeds krijgt.
Marij gaat boven poetsen en ik mag de VK helemaal uit gaan lezen.
Doe ik dan ook en als ik klaar ben met lezen hoor ik dat Marij naar beneden komt.
Ik maak weer twee cappuccino’s en dan gaan we lunchen.
Maak voor elk 3 Knäckebröd klaar en pers twee glazen sinaasappelsap.
Lunchen doen we achter aan de eethoektafel, ook gezellig.
Kijken naar buiten en zien Vlaamse Gaaien aan en af vliegen, ze strijken steeds neer op de netten met pinda’s. De Reiger laat zich ook weer zien, staat nu op de schutting bij Hans/José, kijkt in onze vijver. Pech voor hem, daar liggen de roosters op en dus zijn de vissen voor de Reiger onbereikbaar!
We gaan kijken naar De Ronde van Vlaanderen een voorjaars wielerklassieker.
Na een tijdje schakelen we van NPO1 naar België1 omdat het commentaar op NPO1 gewoon enorm irritant is!
Zien een schitterende wedstrijd met twee kanjers in de hoofdrol, Mathieu van de Poel en Tadej Pogacar, schitterend zoals die twee in de finale van iedereen wegrijden!
Ja, dit is topsport om van te genieten. Dat Mathieu wint en hoe is gewoon geweldig!!!!
Gaan nog een potje kaarten en ook nu maak ik geen schijn van kans.
Blijf het toch wel een leuk spel vinden, ook al zit ik soms te balen van de slechte kaarten.
Tegen vijf uur ga ik het eten opwarmen. Van gisteren is er nog wortelenstamppot met twee rundervinken. Op een kleine pit beide opwarmen en dan genieten we weer van een heerlijke maaltijd.
Na het eten wassen we af en dan kijken we de rest van de avond tv.
Als Boer Zoekt Vrouw begint ga ik op de laptop kijken naar het nieuws tot het is afgelopen. Kijken samen nog naar Beat The Champions en dan gaan we naar bed.

Zaterdag 2 april 2022 – Bloggen, kaarten, wielrennen en tv-kijken.

Ben weer eens veel te vroeg wakker, maar heb wel lekker geslapen.
Moest er wel vaak uit, zeker drie keer omdat mijn blaas dat wilde, maar viel steeds weer gemakkelijk in slaap. Noortje vond het prima want die kwam elke keer wat eten vragen en dat gaf ik haar dan ook.
Zeven uur ben ik beneden en zie meteen de mooie witte deken die over de planten in onze tuin ligt. Ja heus, het heeft gesneeuwd.
Noortje gaat effe kijken, maar het is haar te koud, dus is ze heel snel weer binnen.
Ze draait om me heen en miauwt hard. Ja, dan weet ik het, ze wil geborsteld worden.
Doe ik dan ook en ze geniet ervan.
Ga bloggen en daarna ga ik de VK lezen.
Pas tegen negen uur komt Marij naar beneden en dan staat alles al klaar, ook de thee.
Noortje komt er ook bij zitten, eet twee stukjes van de hamworst en vertrekt weer.
Na het ontbijt gaat Marij stofzuigen en daarna wassen we samen af.
Marij wil daarna een cappuccino en kaarten.
Prima, maak ik twee cappuccino’s, maar kaarten doen we pas als die cappuccino op is.
We spelen twee potjes en geloof het of niet, ik win ze beide.
In het laatste potje kan ik, als de stand mooi gelijk opgaat, alles na het trekken van de 2e kaart uitleggen. Marij zit met de handvol en had gemakkelijk op tafel gekund. Tja, Dan is ze kort heel boos op zichzelf en dat herken ik.
Is echt uitzonderlijk dat ik twee potjes achter elkaar win, geniet er ook echt van.
Gaan ons douchen en voor Marij is dat pas nadat ze ook boven heeft gepoetst.
Ja, ze zorgt heel goed voor ons huisje en doet tegenwoordig bijna alles alleen.
Heb al eens aangeboden om op zoek te gaan naar een poetshulp, maar dat wil Marij niet, ze wil het zelf doen. Ok, maar ik kan niet veel meer in het huishouden en dat wordt zelfs alleen maar minder, denk ik.
Na het douchen drinken we weer een cappuccino en zitten aan de eethoek, kijken naar buiten en praten. Hebben gesprekstof genoeg en dat zie ik ook niet veranderen.
Als L1 begint met het uitzenden van de wielerwedstrijd Volta Limburg Classic gaan we kijken. Zien een mooie wedstrijd bij de vrouwen en de mannen.
Natuurlijk letten we heel erg op Tom Dumoulin die het heel goed doet, maar in de finale lek rijdt en daardoor niet kan meedoen voor de overwinning, jammer.
Ga voor het eten zorgen, maak wortelenstamppot met twee gebraden rundervinken.
Ja, is een heerlijke winterse maaltijd.
Na het eten wassen we af en dan maakt Marij voor elk een bakje yoghurt met verse aardbeienstukjes en suiker erin klaar, heerlijk.
De rest van de middag kijken we naar Reizen Waes en Floortje Naar Het Eind Van De Wereld. Mooie programma’s die de vakantiehonger bij ons wakker maken.
Tegen zeven uur maak ik een paar Knäckebröd voor ons klaar die we opeten kijkend naar een Krimi.
De rest van de avond kijken we naar Flikken Maastricht en nog een andere Krimi en dan gaan we naar bed.

Vrijdag 1 april 2022 – Bloggen, kaarten, Rousseau Chocolade, Lidl, op visite en uit eten bij Dé Wieëtsjaf.

Staan laat op en dat na een goede nacht.
Ben ik blij mee dat we zo lang en goed geslapen hebben, sta heerlijk uitgerust op.
Maar ja, dan laat mijn rug meteen weten die hij terug is van weggeweest.
Ok, dan gaan we ontbijten en doe ik meteen het korset om, dat helpt.
Niet zo fijn om tijdens het ontbijt dit nauwsluitende “harnas” om mijn middel en heupen te hebben, maar het helpt en dat weet ik uit ervaring.
We dekken de tafel en dan geef ik als eerste Noortje wat van de dubbel gebakken pastei. Ook vanmorgen eet ze niet meer dan 3 stukjes en dan gaat ze weer naar de zolder. Ja, ze is effe buiten geweest, maar daar is het haar te koud, denk ik.
Na het ontbijt ruimen we op.
Ik ga bloggen en Marij gaat beneden poetsen.
Natuurlijk zorg ik weer voor twee cappuccino’s als ik klaar ben en dan wil Marij meteen gaan kaarten. Ok, doen we dat, maar ik zie de bui alweer hangen, haha.
Het begint dramatisch want al in het 2e spel zit ik nog met de hele hand vol als Marij al kan uitleggen, ja dat zijn veel minpunten. Pas een paar spellen later keren de kansen en krijg ik plots de goede kaarten en geloof het of niet, ik win het potje met 2 punten verschil, niet te geloven.
Marij wil meteen revanche en ja, daar mag ik geen nee tegen zeggen.
Maar het geluk blijft aan mijn kant lachen en vanaf het 1e spel krijg ik de betere kaarten. We winnen wel beide de nodige spellen, maar ik behaal steeds meer punten en win ook dit 2e potje, maar nu met 30 punten.
Waren beide spannende potjes en daar houden we van.
We gaan ons douchen.
Na het douchen stappen we in de auto en rijden naar het Carboonplein in Spekholzerheide. Het is wel droog, maar er waait een harde ijskoude wind, blij dat we in de auto zitten met de verwarming aan.
Zijn er snel en kunnen kort bij Rousseau Chocolade parkeren. Marij gaat naar binnen, gaat de bestelling voor haar managers ophalen. Zoals elk jaar zorgt Marij ervoor dat de medewerkers van de beide managers een Paasattentie krijgen met een klein gedichtje erbij. Ja, Marij is een uitstekende managementassistente en zorgt er steeds voor dat de manager niet vergeet af en toe wat extra’s te doen, zoals nu met Pasen. Ze regelt dan alles met Inkoop en Rousseau Chocolade en zorgt dat het via het CBS naar het huisadres wordt verzonden of dat haar daar wordt uitgereikt.
Ja, dit soort taakjes liggen haar buitengewoon goed omdat ze het graag doet.
De dozen worden ingeladen en dan rijden we door naar de Lidl.
Het is er nog niet druk en we hoeven niet veel, maar aangekomen bij de kassa zijn er maar twee open. Dat is in de rij staan tot een derde kassa open gaat.
Betalen en dan rijden we naar huis.
Laten de auto voor staan, moeten toch nog weg.
Ruimen de boodschappen op en dan gaan we lunchen met een heerlijke Chinese tomatensoep uit een groot pak.
Afwassen en dan is het tijd om te vertrekken, we gaan naar Wilma en Peter.
Natuurlijk met de auto ook al is het in het centrum waar we moeten zijn.
Zijn er tegen drie uur, gooien genoeg geld in de parkeerautomaat en gaan naar binnen.
Het is heerlijk warm in hun appartement en dat is ook de ontvangst.
Een cappuccino met een stukje vlaai erbij, een goed begin.
Natuurlijk vertelt Wilma weer honderduit en dat mag ook, want ze heeft weer veel meegemaakt. Peter vult aan waar hij denkt dat dit moet en ja, hij kan dit ook met een heerlijke humorvolle opmerking.
Om kwart over vijf trekken we onze jassen aan, gaan te voet naar Dé Wieëtsjaf, hebben daar een tafel gereserveerd aan het raam. De beide dames hebben er meteen een behoorlijk tempo in, dat houden we beide mannen niet bij, doen rustig aan ook al giert de ijskoude wind door onze kleren.
Is best zwaar voor me omdat de weg hellend omhoog gaat en dan nog die harde ijskoude wind. Ik voel dat mijn hart protesteert, maar ik zet door, moet wel.
De dames zijn al binnen als wij bij Dé Wieëtsjaf aankomen. Ik vraag Peter even buiten onder het overdekte terras te blijven staan, moet mijn lijf effe laten aankomen.
Na een minuutje is alles weer ok en kunnen we naar binnen.
Onze tafel is net vrijgekomen, we kunnen meteen gaan zitten.
Bestellen eten en drinken en ja, dan wordt er heel wat afgepraat en gelachen.
Peter is weer op zijn best en dat is lachen geblazen, geweldig.
Wilma vertelt verder en eerlijk gezegd, ze praat veel, maar doet ook heel veel voor anderen. Met z’n beide helpen ze heel wat oudjes die bij hun in het appartementencomplex wonen. Heb groot respect en bewondering voor beide, zou het niet kunnen en willen wat ze allemaal doen.
En dan nog de zorg voor hun bijzondere kleinkind, daar kan ik altijd naar luisteren en dan ben ik een beetje jaloers op hoe zij het zijn van opa en oma mogen uitoefenen. Klinkt deftig, maar gewoon voor je kinderen en kleinkind klaar mogen staan dat is toch geweldig. Had dit ook graag gewild, maar kreeg die kans nooit.
Maar goed, dat is een schaduwkant in mijn leven waar ik niet graag over praat, doet altijd pijn en dat zal ook zo blijven.
Gelukkig hebben Marij en ik met Nicole en Rick en Wendy en relatie gekregen die een goede compensatie is voor wat ik moet missen, daar genieten we beide, Marij en ik, van.
Het eten is weer heerlijk en de bediening is vlot en vriendelijk.
Als we om half negen betalen doen we dit met een tevreden gevoel.
De wandeling naar huis is weer een kwelling door de ijskoude harde wind en de sneeuw, het is bijna een sneeuwstorm waar we doorheen moeten.
Nee, we gaan niet meer mee naar binnen, willen naar huis, heerlijk gaan uitbuiken, haha.
Weer thuis kleden we ons om en dan kijken we tot elf uur nog tv en dan gaan we slapen.