Stacks Image 12
Logon

Stacks Image 7

ensdag 31 oktober 2018 – Bloggen, koffie-uurtje, stofzuigen en werken aan mijn website.

Staan weer om half zeven op, gaan douchen en dan ontbijten.
Ja, zoals op elke werkdag van Marij en erg vind ik dit niet, dit vroege opstaan, ben toch altijd al eerder dan de wekkerradio wakker.
Na het ontbijt zwaai ik Marij uit op de oprit en ga de VK lezen.
Heb die nog niet uit als de bel al gaat.
Jo staat voor de deur, komt zijn post ophalen. Maak voor hem een zwarte koffie en dan praten we tot half tien over van alles en nog wat.
Als Giel eraan komt, vertrekt Jo weer, hij gaat, zoals elke dag als het niet regent, naar zijn maatjes op de volkstuintjes.
Ik maak voor Giel een koffie met wat melk en voor mij een cappuccino en dan zitten we ruim een uurtje gezellig te praten.
We wisselen ideeën uit, attenderen elkaar op goede artikelen in de krant en praten natuurlijk over de politiek en gezondheidszorg.
Je ziet, we hebben nooit een tekort aan gespreksthema’s.
Als Giel weer naar huis is, ga ik afwassen en beneden stofzuigen.
Aansluitend ga ik weer tot de lunch aan het werk met mijn website.
Ook na de lunch ga hier mee door, maar tegen drie uur vind ik het welletjes, ga op de bank zitten en kijk en luister naar een mooi concert op BRAVA.
Marij is er kort na vier uur. Ik maak twee cappuccino’s en dan praten we elkaar bij.
Tegen half zes leg ik de pizza in de oven, altijd lekker.
Na eten ruimen we alles op en lopen samen door de gewone en digitale post.
Er is niet veel bijzonders bij, het meeste is reclame. Wel grappig dat we post hebben van Welling omdat we beide een auto mooi vonden.
Ja, dat krijg je als je iets moois liked, in dit geval een mooie auto.
Kijken daarna de hele avond tv tot we naar bed gaan.Dinsdag 30 oktober 2018 – Bloggen, bakker, Peugeotgarage, Fiatgarage, boodschappen, stofzuigen en kattenfilm afmaken.

Valt weer niet mee, het opstaan. Maar goed zolang ik kan opstaan mag ik eigenlijk niet mopperen.
Waar douchen lang ’s morgens de remedie was tegen de pijntjes, is het dat helaas niet meer. Nu is douchen te vaak een pijnlijk gebeuren, maar toch sla ik het niet over, vind het namelijk niet fijn om ongedoucht rond te lopen.
Maak ons ontbijt en de lunch voor Marij klaar, geef ook de katten te eten.
Samen ontbijten is altijd nog fijn, ook al zeggen we beide niet veel.
Zwaai Marij uit op de oprit. Vanmorgen gaat ze met de Croma want ik ga met haar cabrio straks voor de winterbeurt naar Welling in Heerlen.
Ga bloggen en dan de VK lezen.
Tegen kwart voor negen stap ik in de cabrio, gooi de VK bij Giel in de bus en rij naar bakker Kengen. Het is vandaag brooddag maar de mooie aanbieding van 4 broden voor € 8,75 is veranderd in 3 broden voor € 7,25. Ze hebben na de doorstart bij het faillissement ook niet meer zo’n keuze uit heel veel broden, jammer. Hoor van de dames dat er van de vier verkoopsters, er drie zijn ontslagen en dat is heel jammer om te horen. Niet alleen vanwege hun baanverlies, maar vooral ook omdat ze zo’n plezierige verkoopsters waren. Denk dat Kengen nu kopers gaat verliezen, niet vanwege die ontslagen maar omdat de broodkeuze beduidend minder is. Ja, dan gaan de mensen, zoals wij ook, vergelijken met andere bakkers.
Rij terug naar huis, doe de broden in de diepvries en stap dan weer in de cabrio, rij naar de Peugeotgarage op de autoboulevard in Heerlen.
Geef de autosleutels af bij de balie, pak een cappuccino en ga het LD lezen. Lang blijf ik niet zitten, ze zijn aan het verbouwen en het is veel te koud om lang te blijven zitten.


Ik zie een prachtige auto staan, maak er een foto van en stuur die naar Marij met het voorstel, twee oudjes inruilen voor 1 nieuwe????


Ja, klopt, ik kan zomaar verliefd worden op een mooie auto en daarom kom het liefst niet in een showroom.
De cabrio is klaar, mooi, kan ik door naar de Fiatgarage op de Groene Boord, de reservesleutel van de Croma werkt niet meer.
Bij de balie krijg ik de vraag voorgelegd wat niet goed werkt, de afstandsbediening of het startgedeelte of beide? Ik weet het niet en dus bel ik Marij en rij naar het CBS.
Daar ruilen we van auto en rij ik terug naar de Fiatgarage. Kan nu melden dat alleen het afstandsbedieningdeel van de sleutel niet werkt.
Ok, gaan ze de sleutel opsturen en wordt dat deel gereviseerd, dat is goedkoper dan een nieuwe bestelling. Scheelt zo’n 300 euro!
Op weg naar huis ga ik nog naar AH, heb nog wat nodig.
Is er redelijk druk, maar kan alles snel en gemakkelijk vinden. Bij de kassa kom ik de eerste ex van mijn broer Jo tegen, maar vandaag is ze niet in de stemming voor een praatje.
Betalen, bloemen kopen en dan naar huis.

Ruim de boodschappen op en ga dan lunchen.

Na de lunch ga ik stofzuigen, dat is weer nodig.
Zo, nu met wat fruit uitrusten en dan ga ik de film over Lotjes zwangerschap en bevalling afmaken.
Tegen de tijd dat Marij thuiskomt ben ik klaar.
Ik maak twee cappuccino’s en dan praten we elkaar weer bij. Altijd weer fijn en ook nuttig om te doen, is namelijk heel belangrijk om te weten wat je partner bezig houdt.
Tijd om het eten klaar te gaan maken. Marij gaat naar de zolder, de was afpakken.
Ga de film, nadat Marij die gezien heeft, op YouTube en Facebook zetten en dan voor het eten zorgen.
Ik heb nog stukjes varkenshaas van gisteren en daar braad ik krieltjes bij en maak een salade van tomaten en komkommer.
Het eten is klaar als Marij klaar is met de was, mooi, kunnen we meteen aanvallen.
Smaakt heel lekker, we smullen.
Nog samen afwassen en dan gaan we met een cappuccino op de bank zitten, kijken tv.
Natuurlijk kijken we weer naar een paar opgenomen afleveringen van Bares für Rares en naar Opsporing Verzocht.
Tegen half elf gaan we naar bed. Marij is moe en wil meteen gaan slapen en dat mag natuurlijk. Ze werkt hard en heeft veel slaap nodig.
Ik kijk in gezelschap van Lotje en Noortje nog wat tv voordat ik ook ga slapen.

Maandag 29 oktober 2018 – Bloggen, koffie-uurtje, boodschappen, KKS en kattenfilm maken.

Ben weer veel te vroeg wakker, al om half vier. Lotje en Noortje komen de slaapkamer op en springen op bed, willen geaaid worden.
Ik snap nooit hoe die kunnen horen dat ik wakker ben, moet wel door hun bijzondere gehoor zijn dat ze me anders horen ademhalen.
Val toch nog in slaap tot de wekkerradio om kwart over zes aanspringt.
Moet Marij wakker maken, die slaapt door alles heen, heeft veel meer slaap nodig dan ik.
Douchen en dan zorg ik er weer voor dat Marij op tijd naar haar werk kan.
Ga bloggen en aansluitend lees ik de VK. Er staan weer een paar interessante artikelen in, mooi.
Ga om half tien bij Giel koffie drinken. Natuurlijk wijs ik hem op die artikelen en dat doet Giel ook als hij mij het LD geeft.
Praten weer over van alles, ook over de vogels in onze tuinen. Bijzonder is de bonte specht die ook nu weer aan het vogelhuisje hangt waarin Giel vogelpindakaas heeft gedaan.
Na een uurtje stap ik weer op en ga boodschappen doen.
De afstandsbediening van de Croma doet moeilijk en het duurt een hele tijd voordat het signaal door de auto wordt opgepikt en de vergrendeling wegvalt.
Rij naar AH waar het nu al behoorlijk druk is. Helaas zijn nog niet alle rekken aangevuld en kan ik niet alles krijgen.
Door naar de Kaaswinkel op Pieterstraat, een van de paar overgebleven kleine winkeltjes op Chevremont. Jammer dat er zoveel verdwijnen en daar heb ik het dan ook over met Marian, de eigenaresse. Verontrustend voor de middenstand is haar signaal dat steeds meer mensen elders gaan winkelen. Ik zal het heel jammer vinden als ook zij op termijn zou moeten sluiten, ik hou wel van deze kleine winkels die een wijk leefbaar houden.
Weer thuis ruim ik alles op en leg alles klaar voor de KKS. Daarna ga ik tot lunchtijd verder met het werken aan de kattenfilm.
Ga lunchen en na de lunch ga ik naar de school.
Kan de Croma bij de trappen parkeren en dan hoor ik de kinderen al. Leuk dat ik zo enthousiast begroet word. Op het schoolplein sta ik nog een tijdje te praten met een juf en dan ga ik alles klaarzetten in het workshoplokaal. Vandaag komen er zes kinderen, vijf meisjes en een jongen.
Iedereen is snel aan het werk, ze zijn weer bezig met het inkleuren van een mandala. Mooi en ik heb genoeg aanbod, gekocht bij de Action.


Ze zijn rustig en het uur vliegt om.
Weer thuis ga nog werken aan de kattenfilm, dat is een uitgebreide versie van het filmpje dat nu al op mijn website te vinden is.
Marij komt om kwart over vier niet vrolijk binnen. Ze staat op de oprit en kan niet in de garage want mijn auto staat ervoor.
Klopt er was geen plaats toen ik terugkwam van de school. Nu kan ik hem wel wegzetten en dat doe ik ook.
Ze is niet zo vrolijk omdat ze me een paar keer heeft gebeld, maar bij mij is geen telefoontje binnen gekomen, denk een storing bij Vodafone.
Ik maak twee cappuccino’s en dan praten we elkaar bij.
Ga daarna het eten maken, stukjes varkenshaas met boerenkoolstamppot.
Klopt is een heerlijke maaltijd.
Marij wil niet dat ik meehelp bij het afwassen. Ok, dan blijf ik op de bank zitten en kijk tv.
Als Marij klaar is met afwassen, maak ik twee cappuccino’s en zitten we nog ene hele tijd gezellig te praten.
De rest van de avond kijken we tv.

Zondag 28 oktober 2018 – Bloggen, poetsen, visite en uit eten.

Ben weer veel te vroeg wakker en sta stilletjes op om Marij niet wakker te maken.
Zie donkere vlekken in mijn kussen als ik het dekbed terugsla. Vreemd, maar met zo weinig licht kan ik niet zien wat het precies is, misschien wel speeksel in combinatie met die keelsnoepjes die ik vaak in bed nodig heb. Zie het straks wel.
Ga naar beneden met de katten, laat ze in de tuin en maak dan de kattenbakken schoon, is nodig, er liggen de nodige drollen in.
Zo, nu kan ik gaan bloggen.
Ben klaar met bloggen als ik hoor dat Marij naar beneden komt. Wat ziet ze er weer heerlijk uit.
We dekken de tafel en gaan ontbijten. Praten ondertussen over wat we allemaal willen gaan doen.
Na het ontbijt ga ik als eerste de geverfde sokkels een plaats geven, Marij begint dan al met stoffen en stofzuigen.
Als ze klaar is maak ik twee cappuccino’s en dan gaan we samen boven poetsen.
Kijken samen naar de vlekken in mijn kussen en volgens Marij zijn het bloedvlekken. Ja, dan vraag ik me af wat ik in mijn slaap heb gedaan, op mijn lip of tong gebeten???
Ik weet het niet, maar fijn vind ik dit niet.
Marij stoft de slaapkamers en poetst de badkamer. Ik begin vanaf de zolder te stofzuigen.
Gaat steeds goed als we zo samen aan het werk zijn in huis, doen we eigenlijk al vanaf ons samenwonen. Ben wel blij dat Marij de zwaardere werkjes, zoals het poetsen van de badkamer voor haar rekening neemt, zulke klusjes zijn voor mij in toenemende mate te zwaar aan het worden. Fijn dat Marij daar nooit moeilijk over doet, wat ik niet meer goed genoeg kan doet ze.
Voor mij is het fijn en jongere vrouw te hebben die zoveel moeiteloos aan kan. Omgekeerde heeft Marij een oudere man die steeds minder kan.
Zo is het en we komen er samen prima mee klaar omdat het vanzelfsprekend is om rekening met elkaar te houden.
Van Marij hoef ik, zoals vandaag, ook niets te doen, maar dat wil ik niet, kan me niet schelen hoeveel inspanning en pijn het kost, ik wil mijn aandeel in het huishouden blijven doen, zolang ik kan.
Natuurlijk is er ook nu, na het werk, weer een cappuccino. Lekker en gezellig samen zittend aan de eethoektafel.
Gaan ons douchen en daarna lunchen.
Niet lang daarna zijn Sjaak en Marianne er. Maak voor iedereen de koffie zoals hij/zij die wil en dan zitten we gezellig voor in de woonkamer te praten en vaak ook te lachen.
Ja, is altijd gezellig als die twee er zijn.
Tegen half vijf stappen ze weer op en gaan naar huis.
Wij ruimen op en dan stappen we in de cabrio, rijden naar het centrum.
We hebben bij het restaurant Guiseppe afgesproken met de twee zussen van Marij en hun mannen.
Vinden met veel geluk een parkeerplaats naast de kerk omdat er iemand wegrijdt als wij eraan komen, mooi, want alle andere plaatsen zijn bezet.
Goed dat we hebben gereserveerd want het is er al behoorlijk vol. Diny met Jo en Wilma met Wil hebben moeten zoeken naar een parkeerplek en komen later binnen en dan zijn alle tafels bezet.


We beginnen met een drankje en dan duurt het een tijd voordat we het eten kunnen bestellen omdat er zoveel mensen tegelijk met de menukaarten bezig zijn dat er gewoon te weinig zijn voor allemaal. Niet erg, we zitten gezellig te praten en dan is het wachten op de menukaart niet zo erg.
Na een half uurtje is het zo ver, we kunnen bestellen en kiezen voor het 3 gangen menu.
Het eten is heerlijk, de sfeer aan tafel uitstekend en dus is het een heel fijn etentje.
Fijn om te zien hoe er gelachen wordt, jammer dat ik niet alles kan verstaan want er is veel lawaai in het restaurant.
Tegen half negen ga ik betalen en dan gaan we naar huis.
Weer thuis krijgen de katten ook te eten en kijken we naar het laatste deel van de Formule 1 race in Mexico en zien een magistrale Max Verstappen winnen.
Marij kijkt daarna nog naar Boer zoekt vrouw en ik ga met dan bezig houden met mijn website.
Kort na elf uur gaan we naar bed. Marij gaat meteen slapen en ik kijk nog naar het laatste nieuw en ga dan ook slapen.

Zaterdag 27 oktober 2018 – Bloggen, sokkels verven en winkelen in Heerlen.

Is toch fijn om wakker te worden en geen pijn te voelen. Het liefst zou ik blijven liggen, maar dat hou ik maar een tijdje vol.
Marij slaapt nog en die wil ik niet wakker maken, daarom sta ik stilletjes op en ga naar beneden.
Ga bloggen en daarna ga ik al de krant lezen tot Marij ook naar beneden komt.
We gaan ontbijten en natuurlijk praten we dan over wat we vandaag gaan doen.
Ik wil als eerste de sokkels verven en Marij wil dan beneden poetsen, dat is alvast goed geregeld.
Daarna kunnen we naar Heerlen, winkelen. Ik weet dat Marij dat graag zou willen, maar vanmorgen trekt ze er niet zo aan en als ik doorvraag komt dat omdat ik soms zo’n last heb van mijn lijf.
Ik ben van mening dat ze daar pas rekening mee mag gaan houden als ik het nodig vind, zolang het gaat wil ik doen wat kan.
Goed om er over te praten want soms kan ik gewoon heel weinig, door de pijn maar ook omdat het soms lijkt alsof het lopen gewoon niet kan, dan blokkeert alles.
Toch vind ik dat ik moet doorzetten, anders kom ik in zo’n neerwaartse spiraal terecht en doe ik straks niets meer om zo die pijn en blokkade te voorkomen.
Dus gaan we aan de slag, Marij met poetsen en ik met het verven van de sokkels.
Als we klaar zijn maak ik twee cappuccino’s en daarna gaan we ons douchen.
Zo, we zijn klaar voor het winkelen, stappen in de Croma en rijden naar de parkeergarage naast het gemeentehuis in Heerlen.
Parkeren de Croma en dan weigert mijn sleutel, de auto laat zich niet afsluiten. Na wat geklooi lukt het dan wel, zal wel een nieuwe batterij in moeten.
Wandelen als eerste naar Dungelman.
De verkoopster, die zelf steunzolen in de schoenen heeft, helpt Marij uitstekend en dus gaan we tevreden met een paar nieuwe schoenen door naar de dameskleding bij Berden
Hier slaagt Marij maar deels, jammer.
Door naar Douglas, maar hier vindt Marij niet de kleur rouge die ze wil, de oude van haar is uit de collectie.
Dan maar kijken bij ICI Paris en daar slaagt ze wel. De verkoopster laat me een nieuw geurtje ruiken van Hugo Bosch, lekker en dus koop ik een kleine flacon.
Krijgen nog wat monstertjes mee en dan gaan we naar Bracke om te lunchen.
Het is er nog niet druk en we vinden zelfs een tafeltje aan het raam. We bestellen eten en drinken, praten en als het er is, genieten we van de lunch.
Na de Lunch gaan we nog bij C&A binnen, maar ook hier slaagt Marij niet.
Als laatste gaan we naar de tassenzaak naast Berden, maar helaas, niets wat bevalt.
We gaan terug naar Kerkrade. Gaan wel nog bij de Action binnen en kopen wat spullen voor in huis en de school. Zoeken ook tevergeefs naar een groot kaarsenglas.
Weer thuis ruimen we alles op en gaan ons omkleden.
Ik ben blij dat we thuis zijn en stel voor om een tijdje op bed te gaan liggen.
Goed idee vindt Marij en dus liggen we een uurtje uit te rusten op bed, heerlijk.
Weer beneden doen we de rest van de middag niet veel meer dan tv-kijken.
Tegen half zes ga ik het eten maken, thee met twee sneetjes brood met een koude gehaktbal erop, lekker.
Daarna nog afwassen en dan zitten we weer voor de tv. Kijken naar de opgenomen serie Bad Banks en dat is een geweldige serie. Wat een wereld, dat bankwezen, verschrikkelijk.
Goed om dit eens zo te zien.
Tegen tien uur gaan we naar bed. Kijken daar nog naar de kwalificatie van de Formule 1 en gaan dan slapen.

Vrijdag 26 oktober 2018 – Bloggen, werken aan de website en sokkels verven.

Heerlijk uitgeslapen worden we pas tegen half negen wakker. We blijven nog wat liggen want gewoon fijn is dat ik liggend in bed geen pijn heb.
Ja, daar geniet ik dan echt van.
We blijven niet lang zo liggen, want met zo’n mooie jonge vrouw naast me kom ik alleen maar op stoute gedachten, haha.
Dus staan we op en gaan ontbijten. Dekken de ontbijttafel, geven de katten te eten en dan zeggen we niet veel meer, want ik lees de VK tijdens het ontbijt.
Ik weet, dit is niet gezellig, maar wil ik wat te vertellen hebben, dan moet ik ook wat weten te vertellen en dat heb ik pas na het lezen van de krant, snap je.
Triest dat er zomaar een aantal ziekenhuizen dicht gaan terwijl die vol liggen met patiënten.
Weet je, toen de banken op kiepen stonden, toen kwam er een groot reddingsplan van de grond, dat vonden de politici toen hard nodig.
Nu hoor en zie je ze niet, diezelfde politici, ze laten die ziekenhuizen en hun patiënten gewoon in de steek met een uitleg die ik ze graag had willen horen geven, destijds bij de banken.
Het is schandalig dat dit zomaar kan, wordt echt de hoogste tijd voor een omzwaai naar een fatsoenlijke en humane politiek in ons land.
Trouwens, waar in de wereld vind je mensen aan de macht die integer en humaan zijn?
Ik zou het niet weten, jij?
Natuurlijk heb ik het hier met Marij over en die is al niet zo verontwaardigd als ik, maar samen kunnen we niets veranderen, helaas.
Tijd om te gaan bloggen. Marij gaat beneden poetsen.
Na het bloggen maak ik twee cappuccino’s die we opdrinken zittend aan de eethoektafel, praten en kijkend naar onze tuin waarin de vogels aan en af vliegen.
Klopt er hangen weer vetbollen en vogelpindakaas in de tuin. Er wordt al goed van gegeten, mooi.
Marij helpt me om onder de overkapping alles klaar te maken voor het schilderen van de bovenkant van de sokkels.
We zetten de sokkels op de grond, de tafel een stuk vooruit zodat ik plaats krijg om de sokkels, op plastic neer te zetten tussen de tuintafel en het raam. Fijn de hulp van Marij.
Het verven gaat snel en goed, maar ook dit moet zeker twee keer gebeuren.


Zo, nu kunnen we gaan douchen.
Na het douchen gaan we verder met het lezen van de krant want het LD van Giel is er inmiddels.
Die krant hebben we zo gelezen, maar toch fijn om zo op de hoogte te blijven van wat er speelt in onze regio, vinden we beide belangrijk.
Marij gaat verder met de was op zolder en ik ga weer mijn nieuwe website vullen met foto’s en teksten.
Leuk werk, maar na een tijdje vind ik het mooi geweest. Uren kijken naar een laptopscherm is niks voor mij.
Gelukkig is Marij er met een cappuccino. We gaan op de bank zitten, drinken onze cappuccino en praten en praten.
Fijn dat we zo goed met elkaar kunnen praten.
Tegen vijf uur ga ik voor het eten zorgen, maak gehaktballen met ijsbergsla en gebakken aardappeltjes.
Klopt, bijna hetzelfde als gisteren, maar ook vandaag smaakt het weer uitstekend.
Na het eten afwassen en dan gaan we genieten van een tv-avond met het kijken naar een opgenomen serie over het bankwezen.
Schitterend zoals ze die wereld laten zien. Niet onze wereld, maar we begrijpen nu wel iets meer van hoe het er toe gaat bij de banken en dat verdient geen schoonheidsprijs.
Tegen tien uur gaan we al naar bed. Marij is moe en ja, dan kunnen we maar beter naar bed gaan dan blijven hangen op de bank.
In bed liggen we nog een tijdje te praten voordat Marij gaat slapen.
Ik kijk nog tot half een tv en ga dan ook slapen.

Donderdag 25 oktober 2018 – Bloggen, begrafenis en sokkels verven.

Om half acht staan we op, gaan douchen en ontbijten.
Ik heb nog tijd om te bloggen voordat we naar de begrafenis van de moeder van Wiel gaan.
Dat doe ik dan ook.
Na het bloggen maak ik voor Marij nog een cappuccino en als ze die op heeft, is het tijd om te vertrekken.
We gaan met de Croma, willen na de koffietafel meteen boodschappen doen.
Het is gelukkig droog als we naar en over de Buitenring rijden richting Vaals. Bij Bocholtzerheide slaan we af en niet lang daarna rijden we Bocholtz binnen.
We zijn redelijk vroeg en hebben dus tijd genoeg om een parkeerplek te vinden. Niet overal kun je lang parkeren, in het centrum maar 1 uur.
Gelukkig is er bij de kerk een parkeerplaats.
Gaan de kerk in en zien dat er best veel mensen zijn om afscheid te nemen van de moeder van Wiel.
Het is een “mooie” begrafenis door de toespraak van de pastoor en de bloemenweelde rond de kist van de moeder van Wiel.
Ja, kan ik best waarderen dat ze voor de overleden en de nabestaanden zoveel moeite doen.
Na de mis gaan we met z’n allen naar het Kerkhof waar we afscheid nemen van de moeder van Wiel.
We gaan naar Café Oud Bocholtz voor de koffietafel. Het is er netjes en de bediening is geweldig attent, goede plek om dit te doen.
Natuurlijk wordt het best gezellig op de koffietafel, niet gek want mensen zien elkaar vaak alleen maar dan.
Tegen een uur nemen we afscheid van Wiel en Phil en rijden terug naar Kerkrade.
Gaan als eerste naar de Lidl.
Het is er niet druk en dat winkelt heel fijn. We werken ons boodschappenlijstje af en gaan dan naar de kassa.
Dan nog naar AH voor de laatste boodschappen.
Ook hier is het niet druk, fijn.
Weer thuis ruimen we alles op en dan is er een cappuccino. We praten een tijdje na over de begrafenis en dan gaat Marij naar de zolder de was doen.
Ik ga weer de drie sokkels verven en hoop dat ik met deze tweede keer een resultaat krijg dat goed genoeg is.
Na een uurtje ben ik klaar, maak mijn handen schoon en dan is er weer een cappuccino.
We praten nog een tijdje en dan ga ik voor het eten zorgen.
Marij heeft al kort aardappelen gekookt en die ga ik nu in de pan braden. Dat doe ik ook met twee rundervinkjes. Snij de helft van de ijsbergsla in fijne reepjes en doe die in de dressing die Marij heeft klaargemaakt.
Het eten is heerlijk.
Na het eten nog afwassen en dan beginnen we aan een lange tv-avond met een mooie spannende Nederlandse film.
Als die is afgelopen gaan we naar bed, kijken daar nog kort tv en gaan dan slapen.

Woensdag 24 oktober 2018 – Bloggen, koffie-uurtje en sokkels verven.

Vanmorgen valt het niet mee om op te staan, maar dat is eigenlijk elke dag zo, dus waar heb ik het over?
Douchen en dan zorg ik dat Marij weer op tijd naar haar werk kan.
Dat lukt en dus ga ik, als ze vertrokken is, bloggen.
Na het bloggen ga ik de VK lezen. Er staat weer genoeg in en dus ben ik een tijdje hiermee bezig.
Giel is er om half tien, we drinken koffie, praten en dan is een uurtje zo voorbij.
Was weer gezellig en het is ook altijd fijn om nieuwigheden uit te wisselen.
Ik ga buiten alles klaarmaken voor het verven van de sokkels.


Zet de stoelen aan de kant, doe een groot stuk plastic over de tuintafel en zet daar dan de sokkels ondersteboven op.
Met een roller ga ik ze verven, wit worden ze, dat past het beste in ons huis.
Tot twaalf uur ben ik bezig, dan zijn de onderkanten van de sokkels geverfd.


Ga mijn handen schoonmaken en ga dan lunchen.
Giel nodigt me uit om bij hem soep te komen eten, maar na zo’n klus wil ik alleen maar rust, want dan heb ik behoorlijk veel last van mijn lijf. Dus laat ik hem weten dat ik liever thuis uitrust.
Na de lunch kan ik niet verder met verven, de verf op de sokkels moet eerst goed droog zijn.
Maar goed ook, want rust heb ik nog nodig.
Ga op de bank zitten met wat fruit en zet een film opgenomen aan. Een trieste film die weer eens laat zien hoe verderfelijk geloof kan zijn.
Marij is om vier uur thuis.
Ik maak twee cappuccino’s en dan praten we elkaar bij. Ze heeft weer een drukke dag achter de rug en is blij dat ze thuis kan ontstressen.
Ze is al heel tevreden over de sokkels, maar ze moeten nog een keer, pas dan zijn ze echt zoals we ze willen.
Tegen half zes ga ik de chili con carne opwarmen.
Dat eten is weer heerlijk.
Nog samen afwassen en dan maken we er een tv-avond van.
Tegen half elf gaan we naar bed, fijn want we zijn beide moe.

Dinsdag 23 oktober 2018 – Bloggen, stofzuigen, koffie-uurtje en nieuwe webpagina vullen.

Is elke morgen weer anders, wakker worden en opstaan, omdat dit afhankelijk is van hoe mijn lijf de dag wil gaan beginnen.
Vanmorgen mag ik niet klagen, het gaat redelijk, de pijn is goed te verdragen en alleen het lopen is niet denderend.
Douchen en dan zorg ik voor ons ontbijt. Nee, vandaag hoef ik geen lunch klaar te maken voor Marij, die gaat samen met haar oud-collega Marlies lunchen in Heerlen.
Gaat dus allemaal zoals het altijd hoort te gaan, rustig maar in een gestaag tempo alles doen.
Ga bloggen als Marij naar haar werk is vertrokken.
Lotje komt eens kijken en vraagt aandacht. Doet ze geraffineerd, ze springt op mijn schoot zodat ik niet verder kan gaan met intikken.
Niet erg, ze is altijd heel lief dus krijgt ze de aandacht die ze vraagt.
Na het bloggen lees ik de VK en het verbaast me niet dat Turkije hoog van de toren blaast na de moord op de journalist uit Saoedi Arabië. Uitgerekend de president die de democratie en de pers vermoord in eigen land, veroordeelt nu een ander land dat hetzelfde doet. Over hypocrisie gesproken, dit is er van de bovenste plank.
En dan de Amerikaanse president, die houdt maar niet op met het verkondigen van zijn waarheid. Snap echt niet dat zoveel Amerikanen nog steeds achter die man aanlopen.
Wat zijn onze eigen politici dan toch maar kleurloze mensen, ook al zorgen ze soms voor wat opwinding in eigen land, haha.
Ik ga stofzuigen, dat is weer nodig.
Als ik klaar ben is het alweer tijd om naar Giel te gaan. Met de VK onder de arm loop ik door de tuin, onze garage en dan door de tuin van Giel. Hij ziet me aankomen en gooit de achterdeur al open. We drinken koffie en praten, altijd weer gezellig en soms ook nuttig als het gaat om onderwerpen die om een mening vragen.
Weer thuis ga ik aan de slag met mijn webpagina. Er is nog veel werk te doen.
Tegen twaalf uur ga ik lunchen, natuurlijk met een spannende film erbij.
Na de lunch ga ik als eerste de chili con carne klaarmaken en daarna ga ik verder met mijn webpagina tot Marij thuis komt.
Ik maak twee cappuccino’s en dan praten we elkaar bij. Ze heeft weer een bijzonder drukke dag achter de rug en dan is het fijn om thuis te komen en je hart te luchten.
Na een tijdje warm ik de chili con carne op en ja, die smaakt weer heerlijk.
Marij wil absoluut alleen de afwas doen, wil gewoon bezig zijn en dat begrijp ik, dus blijf ik op de bank zitten en kijk tv.
Als Marij klaar is, komt ze met twee cappuccino’s ook op de bank zitten. Fijn om zo verwend te worden.
We kijken naar een spannende thriller die zich afspeelt in het Zuid Afrikaanse Kaapstad en aansluitend nog naar een aflevering van Bares für Rares.
Tegen elf uur gaan we naar bed. Marij gaat meteen slapen. Ik kijk nog naar een aflevering van The Flying Doctors en ga dan ook slapen.

Maandag 22 oktober 2018 – Bloggen, koffie-uurtje, postbode en nieuwe webpagina vullen.

Vanmorgen staan we, zoals op elke maandagmorgen, niet juichend op. Kan ook niet na een lang en fijn weekend.
Gelukkig vindt Marij haar werk nog altijd leuk en kan ze er heel veel energie en creativiteit in kwijt.
Dus niet juichend maar ook niet balend opstaan, maar gewoon met frisse moed aan een nieuwe werkweek beginnen.
Marij kan weer op tijd naar haar werk en ik ga meteen bloggen.
Na het bloggen lees ik de VK van vanmorgen, maar ook nog die van vrijdag en zaterdag.
Dan vliegt de tijd en is Giel er al om half tien voor ons koffie-uurtje.
Vanmorgen, en vraag me niet hoe het komt, zitten we voornamelijk oude herinneringen aan Chevremont en haar bewoners op de te halen, leuk. Ook dan vliegt de tijd.
Als Giel weer naar huis is, bel ik met Jo, er is een spoedbrief voor hem gekomen, Het regent en hij wil wachten totdat het over is voordat hij die op de fiets komt ophalen.
Zou kunnen, maar omdat ik op de buienradar zie dat het voorlopig blijft regenen, laat ik Jo weten dat ik hem de brief kom brengen.
Is een kort ritje, hij staat met zijn camper op de Tunnelweg.
Jo staat al klaar als ik eraan kom. Ik geef hem de brief, praat nog kort met hem en rij dan weer terug naar huis.
Weer thuis ga ik lunchen en dat doe ik op de bank met een spannende film erbij.
Pas als die film is afgelopen, ruim ik op en ga aan de slag met mijn nieuwe website. Daarin moeten nog heel wat aan teksten en foto’s worden opgenomen.
Tot half vier ben ik er druk mee, maar dan vind ik het mooi geweest, krijg vierkante ogen.
Marij is om vier uur thuis. Ik maak twee cappuccino’s en dan praten we elkaar bij.
Was weer een drukke dag op kantoor en nu kan ze alles kwijt, ontstressen bij een heerlijke cappuccino.
Dat geldt niet voor mij, ik leef een heerlijk leventje, kan doen en laten wat ik wil en hooguit mezelf druk opleggen.
Tegen vijf uur ga ik voor het eten zorgen, maak shoarma met friet en knoflooksaus.
Een half uurtje later zitten we te smullen.
Daarna nog samen afwassen en dan kijken we tv tot Marij Boer Zoekt Vrouw wil kijken. Dat kan want dat had ik voor haar opgenomen.
Ik ga weer verder werken aan mijn website en stop daar pas mee als ook Spoorloos is afgelopen. Dat zijn geen programma’s voor mij, ik hou van actie en niet van drama.
Samen kijken we nog kort tv al shet is afgelopen en dan gaan we naar bed.

Zondag 21 oktober 2018 – Ontbijten, uitchecken, van Knokke via Antwerpen en Hasselt naar huis, samen genieten van het weer thuis zijn.

Heb goed geslapen en word weer vroeg wakker. Blijf nog liggen want Marij slaapt nog.
Pas tegen acht uur wordt Marij wakker, staan we op en gaan ons douchen.
In de tijd dat ik sta te douchen heeft Marij de koffers al gepakt, geweldig.
Om negen uur zitten we aan het ontbijt en dat is weer uitstekend verzorgd. Is toch een luxe om zo de dag te mogen beginnen.
Na het ontbijt gaan we naar boven, pakken onze spullen en gaan met de lift naar beneden.
Ben blij dat dit de laatste keer is want het is een kleine lift. Je kunt er net in met twee personen en twee kleine koffertjes. Eigenlijk niks voor mij met mijn claustrofobie, maar ik heb geen keuze, het alternatief is een smalle wenteltrap naar of van de 5e etage. Steeds als we erin zijn gegaan heb ik niet gedacht aan wat er fout kan gaan, heb mijn hoofd leeg en de adem ingehouden.
We betalen en dan ga ik met de conciërge via een smalle trap naar de kelder, zeg maar parkeergarage. Er staan 6 auto’s en eerlijk gezegd krijg ik het al warm als ik denk wat ik nu moet gaan doen.
Naar de autolift is een smalle omhoog lopende doorgang. Kost al heel wat stuurmanskunst om mijn auto uit het vak te rijden. Dan komt de echte rijproef, achteruit omhoog met aan beide kanten niet meer dan 15 cm ruimte. Dat is heel weinig en een paar keer moet ik dan ook van de conciërge, die aanwijzingen geeft, stoppen, weer wat naar voren, de auto recht zetten en dan mag ik weer achteruit. Wat ben ik blij als ik in de autolift sta, eigenlijk een platform dat hydraulisch omhoog omlaag kan.
Eindelijk sta ik buiten, koffers inladen, de navigatie aanzetten en dan gaan we op weg naar huis.
We hebben besloten om niet via Gent, Brussel en Luik terug naar huis te rijden, maar via Antwerpen, Hasselt en Sittard.
Alleen bij Antwerpen is het effe heel druk, maar voor de rest is het rustig op de weg en rijden we in2½ uur naar huis, mooi.
Gaan, aangekomen in Kerkrade, eerst naar AH, kopen fruit en broodjes en dan naar huis.
Zet Marij voor met de koffers en boodschappen af. Zetten alles in de hal en dan ga ik de auto achter parkeren.
Marij is al volop bezig met opruimen en niet lang nadat wij zijn thuis gekomen, draait al een wasmachine.
We gaan lunchen, lekker.
Na de lunch ga ik beginnen met bloggen en Marij gaat verder met de was.
Als we beide klaar zijn, maak ik twee cappuccino’s en dan gaan we lui op de bank zitten, kijken tv.
Tegen zes uur leg ik een pizza in de oven, heerlijk.
Er is ook nog een toetje, Griekse yoghurt met jam, ook heerlijk.
Marij neemt de afwas voor haar rekening en ik maak de laatste blogs.
Fijn dat Henk de website in orde heeft gemaakt.
Zo, ik ben helemaal bijgewerkt met de blogs en ga bij Marij op de bank zitten.
Samen kijken we naar het nieuws en dan naar de race in de Formule 1. We zien weer een magistrale inhaalrace van Max Verstappen, die zelfs naar een 2e plaats weet te rijden. In de voorlaatste ronde wordt het nog heel spannend als Hamilton hem probeert in te halen, maar Max zou Max niet zijn als hij dat niet wist te voorkomen en dus rijdt hij triomfantelijk naar het podium en wel naar de 2e plaats, geweldig.
Wij kijken daarna nog naar de Familie Kruys, die weer heel wat aan situaties op de buis tovert. Wat een heerlijke serie.
Als het is afgelopen gaan we naar bed. Marij gaat meteen slapen en kijk nog naar een aflevering van The Flying Doctors en ga dan ook slapen.

Zaterdag 20 oktober 2018 – Ontbijten, met de kusttram, boulevard en hotelkamer.

Net als gisteren staan we weer om acht uur op en zitten om negen uur aan het ontbijt.
Nemen alle tijd voor het ontbijt want er is niks om ons voor te haasten.
Na het ontbijt gaan we naar de kamer, pakken onze spullen, trekken vest en jas aan en wandelen de lange winkelstraat af naar het centrale bus- en tramstation.
We gaan vandaag met de Kusttram die rijdt van Knokke helemaal naar De Panne en met een dagpas kun je overal in- en uitstappen.
Om elf uur stappen we in, maar door de chauffeur worden we naar de Lijnwinkel gestuurd voor het kopen van de dagpassen, zijn dan per persoon 2 euro goedkoper.
Deze tram gaat helemaal langs de kust en waar we denken dat het de moeite waard is, stappen we uit.
Kort na twaalf uur komen we met de tram aan in Oostende, wij stappen uit want deze stad willen we zeker bezoeken.Wandelen angs een binnenhaven naar een mooie oude kerk en dan naar het centrum.

Daar wandelen en lunchen we.
We amuseren ons prima en als we uitgekeken zijn gaan we terug naar de tramhalte, stappen in en gaan door.
De volgende plaats die we gaan bezoeken is Nieuwpoort, een historische stad met een voor velen bekend verleden. Denk maar aan de Slag bij Nieuwpoort.Ook hier wandelen en fotograferen we, pikken een terrasje en gaan dan door naar Panne.

Zien geen plaats meer waar we uit zouden willen stappen en komen kort na half vier in De Panne aan.

We stappen uit en stappen in de tram die terug gaat naar Knokke.
Pas tegen kwart over zes zijn we terug in Knokke. Wat een mooie rit door de duinen en leuke plaatsjes om te zien.
We hebben honger en gaan weer bij de Chinees, waar we gisteren lunchten, eten.
Ook van daag is het eten heerlijk.
Tegen acht uur zijn we terug op de boulevard, wandelen en gaan op een bankje zitten, dat kan want er staat nauwelijks wind.
Na ruim een half uur zitten, kijken en praten, gaan we terug naar de kamer, zijn beide moe.
We eten nog wat fruit en dan gaat Marij slapen.
Ik blijf tv kijken tot ik de Formule 1 kwalificatie heb gezien, pas dan ga ik ook slapen.

Vrijdag 19 oktober 2018 – Ontbijten, boulevard, strandwandeling, wandeling in het centrum, lunchen, terrasje en hotelkamer.

We staan beide voor ons doen laat op omdat we niet eerder dan vanaf 08.30 uur kunnen ontbijten in het hotel.
Niet erg, douchen en gaan dan, zo tegen negen uur, op ons gemak naar de ontbijtzaal. We zijn dan al lekker gemaakt door de geur van vers gebakken broodjes.
Moet zeggen, net als de hotelentree en de kamer, is ook de ontbijtzaal smaakvol en modern ingericht. We gaan naar een tafeltje voor twee en ik zorg voor de thee, de rest mag Marij zelf halen aan het uitgebreide ontbijtbuffet.
Het ontbijt sluiten we af met een cappuccino die ik zelf kan maken aan het grote koffiezetapparaat.
Gaan naar de kamer, doen een vest en jas aan en wandelen naar de boulevard en gaan meteen door naar het strand..
Maken een lange wandeling langs de waterkant en dat kan omdat het eb is. Dat wandelt fijner dan in het mulle zand.

Als ik moe wordt, verlaten we het strand en gaan weer de boulevard op, Komen op een groot plein met een tweetal bijzondere kunstwerken. We gaan op een bankje in de zon zitten en ik maak natuurlijk foto’s.

Zo, ik ben weer uitgerust en dan kunnen we verder. Er zijn tal van galerieën op de boulevard en ja, soms met mooie of interessante kunst. Ook hier maak ik wat foto’s van.

Pikken weer een terrasje met een cappuccino en daarna wandelen we de lange centrale winkelstraat in. Ja, je vindt hier alle grote merken, niet gek, het is een mondaine badplaats.
Tegen half een gaan we lunchen. Halverwege die lange winkelstraat ligt een Chinees met een aantrekkelijk lunchaanbod.
We gaan naar binnen, bestellen drinken en een lunch en zitten te smullen.
Het is wel veel eten, ik krijg niet alles op. Wandelen naar een pleintje aan het eind van de winkelstraat, maken foto's

en wandelen terug naar de boulevard en dat kan, want het is schitterend zonnig weer met 17 graden, echt wandelweer.
We gaan op de boulevard op een bankje in de zon zitten en ja, er komt genoeg volk langs, dus hebben we veel te zien en veel om over te praten, haha.
Je ziet hier veel “kakmadammekes” en dat is niet gek als je ziet wat hier een appartement kost. Eentje aan de boulevard met uitzicht op zee kost 1,275 miljoen en er liggen tal van deze appartementen op die lange boulevard!Achter de boulevard bij de VVV.

Op het eind van de middag gaan we naar een verwarmd terrasje want de zon staat nu te laag, drinken daar een heerlijke milkshake, praten, kijken en gaan dan naar onze hotelkamer.
De bedoeling is dat we wat uitrusten en dan weer naar buiten gaan om te eten.
Komt er niet van omdat we niet alleen moe zijn, maar ook zo goed geluncht hebben dat we nog steeds geen honger hebben.
Niet erg, blijven we lekker op de kamer, eten wat fruit en kijken tv.
Ik schrijf weer op wat we allemaal hebben gedaan, dat is wel zo gemakkelijk straks bij het bloggen.
Ben er blij mee dat we er niet uit hoeven, want we hebben vandaag veel gewandeld en dan is het oudje blij dat het ‘s avonds niet meer hoeft.
Marij gaat weer vroeg slapen. Ik kan dit niet en kijk nog tot twaalf uur tv en ga dan pas slapen.

Donderdag 18 oktober 2018 – Bloggen, katten naar het pension, koffie-uurtje, poetsen, lunchen, koffers pakken en op naar Knokke.

Ben weer wakker voor de jarige Marij en dat is maar goed ook, want nu kan ik de jarige meteen feliciteren als ik hoor dat ze wakker wordt.
Mijn liefste vrouwtje wordt vandaag 60 jaar jong, maar als ik naar haar kijk, dan durf ik te zeggen dat ze niet zo oud uitziet als ze is.
Na het douchen gaan we ontbijten en dan zwaai ik Marij uit op de oprit.
Ga bloggen en na het bloggen lees ik de VK.
Tegen kwart over acht roep ik Lotje naar binnen, maar die heeft al wat in de gaten en komt pas als ik naar haar toe loop.
Maak de gangdeur achter haar dicht en haal de twee vervoermanden. Lotje hoort het als ik ze in de hal neerzet en het deksel open, ze begint meteen te miauwen.
Kom ik met een badhanddoek op de 1e verdieping zie ik dat ze in het kleine rieten mandje ligt, met hele grote zwarte ogen. Ze blijft gelukkig rustig liggen, fijn.
Ik breng haar naar de vervoermand en sluit die meteen af. Ga nu naar boven om Noortje te halen. Die weet ook wat er gaat gebeuren en komt me al tegemoet. Blijft bij onze slaapkamerdeur zitten, mooi. Badhanddoek over haar heen leggen en haar in het mandje zetten.
Pak alle spullen, zet ze achter in de kofferbak en rij met ze naar het kattenpension Heuvelland in Schoonbron.
Kort voor negen uur ben ik er. We brengen ze naar de kamer, zetten ze in hun hok en dan neem ik afscheid van ze.
Is allemaal goed gegaan, heel fijn.
Laat Marij weten dat ze er zijn, stap in de Croma en rij terug naar huis.
Weer thuis ga ik als eerste koffie drinken bij Giel, want daar heb ik nog genoeg tijd voor.
We praten weer over van alles en na ruim een half uur ga ik naar huis.
Ga poetsen, begin op de zolder en ga door tot in de keuken. Tussendoor moet ik wel pauzeren.
Marij is om half een thuis. We gaan lunchen en dan ga ik afwassen, Marij gaat de kleren klaarleggen om mee te nemen.
Als ik klaar ben met de afwas ga ik naar onze slaapkamer. Alle spullen liggen al klaar en kan snel onze twee koffers vullen.
Haal de Croma naar voor en dan gaan de koffers achter in de kofferbak met een boodschappentas vol schoenen en eentje met het kussen van Marij erin.
Kort voor twee uur vertrekken we, rijden via Maastricht, Luik, Brussel en Gent naar Knokke.
Door het drukke verkeer en wegwerkzaamheden doen we er lang over. Pauzeren ook nog en dus zijn pas we tegen zes uur bij het hotel.
Checken in en dan kan ik de Croma parkeren in hun parkeergarage, een smalle en kleine garage voor maximaal 6 auto’s.
Je moet met een autolift naar beneden, een schuine helling af en dan zijn er 6 parkeerplaatsen. Dat wordt een hele tour straks, eruit rijden.
We gaan met onze koffers naar de kamer, een grote netjes ingerichte kamer. Pakken de koffers uit, frissen ons op en gaan dan eten.
Op advies van de conciërge gaan we naar Café de Paris, dat ligt niet ver van hotel en is een chique restaurant. Mag ook wel want Marij is nog steeds jarig en dus bestel ik als eerste twee champagne. We toasten op de jarige en onze liefde voor elkaar en bestellen eten.
Nee, geen toetje meer, we zitten vol, maar gaan na het eten wel nog de boulevard op, maken een avondwandeling op de verlaten boulevard.
Het is zo’n 12 graden en het waait hard, maar we zijn warm aangekleed en genieten van de wandeling langs de zee.

Er liggen alleen maar hoge flats langs de boulevard en we zien bij een makelaar dat een flatje hier als nel 1 miljoen kost. Nee, dat hebben we niet en zouden weook niet uitgeven aan zo’n flat aan zee. Zoiets bind je en wij gaan het liefst steeds weer naar nieuwe plekjes op aarde.
Tegen negen uur zijn we terug op de kamer, moe na zo’n lange vermoeiende dag.
Marij gaat meteen slapen. Ik schrijf kort wat aantekeningen op voor de blog, kijk nog een tijdje tv en ga dan ook slapen.

Woensdag 17 oktober 2018 – Bloggen, vertaling maken, werken aan de website en met de cabrio erop uit.

Valt niet mee om de dag te beginnen, maar met wat doorzettingsvermogen lukt het allemaal weer.Marij kan weer op tijd naar haar werk en ik ga bloggen. Na het bloggen lees ik de krant en ja, die staat weer vol met interessante artikelen.Zal er niet teveel over zeggen, maar het meest opmerkelijk zijn de artikelen waarin behoorlijke stappen worden gemeld in het bestrijden van de kanker. We moeten wel nog heel wat jaren wachten voordat een medicijn/behandeling er is, maar er is licht aan het eind van de tunnel. Ook bij de spierziekte ALS begint men voorzichtig te melden dat er zicht komt op de oorsprong van deze vreselijke aandoening en dat is al heel wat. Zo, nu kan ik verder met de normale dingen van de dag.Ga aan de slag met de vertaling van het Duits in het Nederlands van de Kunstroute Weser-Geul. Dat is een keer per maand en kost me meestal zo’n anderhalf uur. Probleem bij die vertaling is de soms zo gezwollen Duitse teksten van en over kunstenaars en hun kunst. Als ik dat lees dan heb ik al geen zin meer om zo’n expositie te bezoeken. Ben nog niet klaar als Jo voor de deur staat, hij komt weer zijn post ophalen.We drinken een koffie, praten wat en dan gaat Jo weer en kan ik verder met mijn vertaling. Als die klaar is stuur ik ze naar de voorzitter en ga met wat fruit op ons terras zitten. Niet te lang want ik moet nog wat doen aan de nieuwe website. Die staat nog ergens bij Henk op de server om goed getest te worden. Ik voer weer wat teksten in en maak nieuwe submenu’s aan. Ga ook een aantal foto’s uploaden en alles goed zoals het hoort te gaan. Vervelend blijft dat je vanuit een submenu niet meteen met een klik naar een ander submenu kunt, dan moet je twee keer klikken in plaats van een keer. Maar ja, als dat alles is, dan kan ik er niet mee zitten, de bezoekers van mijn website ontdekken dat vanzelf .Mogelijk kan Henk dit in de toekomst verbeteren, maar op dit moment kan hij dit niet met de software die hij gebruikt. Zo vliegt de morgen om. Marij verrast me met het telefoontje dat ze vanmiddag vrij heeft, fijn.Als ze thuis komt gaan we lunchen en aansluitend drinken we nog een cappuccino.Ik ga me omkleden en dan stappen we in de cabrio.We rijden met open dakje via Simpelveld, Wittem, Schoonbron, Ransdaal, Ubachsberg en Kerkrade naar Peppone in Kohlscheid.Het is erg druk op het terras, maar na effe wachten komt er een tafeltje in de zon vrij.We bestellen ijs en zitten gezellig te praten en genieten van het ijs.

Bijna een uurtje zitten we hier en dan stappen we weer op. Rijden naar de Duitse Aldi voor een paar boodschappen en gaan dan naar huis.Weer thuis kleden we ons om en gaan dan met een cappuccino op ons terras zitten, genieten van het zachte weer en de cappuccino.Tegen zes uur ga ik het eten maken, rijst met blokjes kipfilet en daar een zoetzure saus overheen, heerlijk.Nog samen afwassen en dan kijken we tv tot we naar bed gaan.Marij gaat meteen slapen, maar dat kan ik niet. Kijk nog naar een aflevering van The Flying Doctors voordat ik ook ga slapen.


Dinsdag 16 oktober 2018 – Bloggen, Heerlerbaan, koffie-uurtje, apotheek, werken aan de sokkels en uitrusten.

Wakker worden gemaakt door de wekkerradio overkomt me niet vaak. Nog minder vaak wakker worden zonder pijn te voelen. Dan blijf ik stil liggen en geniet van dat moment want de pijn is snel weer terug als we opstaan. Geeft niet, is al heel fijn dat er momenten zijn dat mijn lijf “normaal” doet, haha. Douchen en dan zorg ik er weer voor dat Marij op tijd naar haar werk kan. Ga bloggen en aansluitend lees ik de VK. Dat gedoe over de dividendbelasting en wel of geen zomer/-wintertijd laat weer eens zien dat politici zich gedragen als kleuters en niet als volwassen burgers die bezig zijn met het welzijn van de medeburger. Jammer dat we ze steeds weer terug krijgen na verkiezingen, zijn net van die hinderlijke vliegen die je maar niet weggeslagen krijgt. Helaas kan ik dit niet alleen veranderen, daar zijn heel veel mensen voor nodig. Pak mijn spullen en ga naar de Croma. Neem voor Giel de VK mee, maar hoef die niet in zijn brievenbus te gooien want hij staat op de oprit. Geef Giel de krant en rij dan naar Henk op de Heerlerbaan. Ben er precies om half tien. We gaan meteen aan de slag en fijn te zien dat Henk veel voorwerk heeft gedaan. Vrijwel alle problemen lijken opgelost en dus kan ik na drie kwartier weer naar huis in de wetenschap dat komend weekend door Henk de nieuwe webpagina wordt geïnstalleerd, mooi en wat een service van Henk!!! Weer thuis ga ik als eerste naar Giel voor ons koffie-uurtje. We hebben weer veel om over te praten want politiek en gezondheidszorg hebben ons beider volle aandacht. Heel fijn om te horen is als Giel vertelt over zijn kinderen en kleinkinderen, dan ben ik een beetje jaloers op hem, maar gun hem die fijne relaties van ganser harte. Tegen half twaalf ben ik weer thuis, lees het LD en ga dan lunchen met een actiefilm erbij. Na de lunch ga ik me omkleden, trek weer oude kleren aan. Zie er niet uit, meer zwerver dan een gepensioneerde ambtenara, haha.

Ga de drie geplamuurde sokkels schuren met de elektrische schuurmachine. Kost me een uurtje, dan zijn ze klaar.Ik fris me op en ga met wat fruit op ons terras zitten. Ja, dan gaan er heel wat gedachten door me heen. Van sommige word ik verdrietig en van andere weer heel blij. Zo is het leven, dan zon en dan regen. Als Marij thuiskomt maak ik twee cappuccino’s die we op ons terras opdrinken met een stukje warme appeltaart erbij. We praten elkaar bij en dat is iets waarbij we beide altijd een goed gevoel hebben.

Pas tegen zes uur, als we weer binnen op de bank zitten, leg ik de pizza in de oven. Die is snel klaar en smaakt heerlijk. Omdat we beide geen zin hebben in afwassen, laten we de afwas staan, doe ik morgenvroeg wel. We kijken vervolgens samen tv tot we naar bed gaan.


Maandag 15 oktober 2018 – Bloggen, poetsen, koffie-uurtje, apotheek, werken aan de sokkels en uitrusten.

Valt niet mee, het opstaan op maandagmorgen. Zijn we dagen gewend om uit te slapen en dan is dit keihard voorbij. Jammer genoeg is het niet meer zo dat ik beter onder de hete regendouche vandaan kom dan ik eronder ging. Tegenwoordig maakt de regendouche geen verschil meer, jammer. Toch is het fijn om dat hete water over mijn lijf te voelen, maar lang staan wij beide er nooit onder. Ga naar beneden, geef de katten te eten en maak dan ons ontbijt en de lunch voor Marij klaar. Samen ontbijten en dan lees ik al een deel van de VK. We hoeven ’s morgen niet veel tegen elkaar te zeggen, een blik is al genoeg. Zwaai Marij uit op de oprit en ga bloggen. Lees de VK uit en ja, er staan weer een paar zeer interessante artikelen in. Vooral die gaan over medische en technische ontwikkelingen lees ik heel graag. Ga naar de zolder, begin daar met stofzuigen en kom zo langzaam stofzuigend naar beneden tot aan de achterdeur. Wat een klus, moet soms op mijn tanden bijten om door te kunnen gaan want mijn rug protesteert hevig. Ben blij als ik na het stofzuigen kan gaan zitten. Om half tien is Giel er. Ik maak voor hem een koffie met melk en voor mij een cappuccino en dan bespreken we weer de toestand in de wereld, in het bijzonder die in Kerkrade. Klopt, wij zouden wel weten wat te doen als we het voor het zegen hadden, maar helaas is het niet zo. Na het koffie-uurtje pak ik de herhaalrecepten en rij op de fiets naar de apotheek. Ze gaan de medicijnen bestellen en ik kan ze morgen ophalen. Weer thuis ga ik nog met wat fruit op ons terras zitten en daarna ga ik mijn lunch klaarmaken. Lunchen doe ik binnen en kijk daarbij de avonturenfilm af die ik gisteravond ben begonnen te kijken. Na de lunch ga ik weer aan de slag met de sokkels. Moet er nog twee plamuren. Ruim een uur ben ik ermee bezig en dan zijn ze klaar.

Eerlijk gezegd, fijn dat ik klaar ben want mijn lijf protesteert hevig. Pak me wat fruit en ga op ons terras zitten en voel langzaam de pijn wegzakken naar een niveau dat ik goed kan hebben. Marij is om half vijf thuis. Ik maak twee cappuccino’s en dan praten we elkaar bij. Ze heeft weer een hele drukke dag achter de rug. Marij gaat na de koffie de was op zolder afpakken en ik ga de stofzuiger schoonmaken. Dat moet regelmatig gebeuren, is een stofzuiger zonder zak, maar met filters en die gaan dicht zitten. Tegen zes uur ga ik de wortelstamppot opwarmen en de twee rundervinken braden. Een heerlijke maaltijd. Ik neem na het eten de afwas voor mijn rekening, Marij gaat de was ophangen die nog in de wasmachine zit. Als we beide klaar zijn gaan we met een cappuccino op ons terras zitten en praten, gezellig. Om acht uur zijn we weer binnen, kijken samen naar het journaal en dan ga ik weer aan de slag met mijn nieuwe website. Marij kijkt naar Spoorloos. Samen kijken we naar Ouders In de Klas, een schitterend programma van de EO. Om elf uur gaan we naar bed. Marij gaat meteen slapen. Ik kan dat niet en kijk nog een tijdje tv voordat ik ook ga slapen.
Zondag 14 oktober 2018 – Bloggen, werken aan de sokkels, boodschappen, nieuwe website testen en genieten van de rust.

We staan echt laat op en zitten pas tegen half tien aan het ontbijt. Neem je dan, zoals wij altijd doen in het weekend, de tijd voor het ontbijt, dan is de morgen al bijna voorbij en je hebt nog niks gedaan. Nee, dat is niet erg. Wij nemen de dag zoals die komt en bij ons moet niets. Dus ga ik na het ontbijt bloggen en Marij gaat boven poetsen. Fijn dat Marij dat doet want sommige klusjes in huis gaan me steeds moeilijker af. Ik maak twee cappuccino’s als we klaar zijn. We drinken die op buiten op ons terras, gezellig. Ja, wat een weertje, is het half oktober en zitten we nog op ons terras in T-shirt, niet te geloven, maar ervan genieten doen we, geloof me maar! Ik ga een van de drie sokkels plamuren. Dat is nodig omdat er teveel ruimte is in de voet van de sokkels waar de planken bij elkaar komen. Heb van Hans spul gekregen en ik moet zeggen, dat werkt fijn.Niet gek dat ik blij ben als de eerste sokkel klaar is en de plamuur droogt, want het is staand werk en deels bukkend, geen pretje voor de pijnlijke rug die ik al heb.

Ben blij als ik klaar ben en met wat fruit bij Marij op het terras kan gaan zitten. Na een tijdje gaan we ons douchen en aansluitend gaan we naar AH. We gaan met de cabrio omdat we beide niet ze goed kunnen wandelen. Het is er niet druk en we hoeven niet veel, dus staan we snel bij de kassa. Betalen en weer naar huis. Weer thuis gaan we weer met een cappuccino op ons terras zitten. Geloof het of niet, maar het is 24 graden en dat voelt heerlijk. Mag van ons zo blijven tot de volgende zomer. Tegen half vier ga ik het eten klaarmaken. Warm twee kleine kookworsten en de zuurkoolstamppot. Een heerlijk eten. Nog afwassen en dan zitten we weer buiten op ons terras met wat fruit. Wat we dan doen? Veel praten, want we hebben genoeg gespreksstof. Als het wat frisser wordt, gaan we naar binnen. Kijken samen naar het nieuws en als Boer Zoekt Vrouw begint ga ik op de laptop de nieuwe website testen. Ja, helaas is dit nodig. Mijn huidige website functioneert niet onder de nieuwe software van de host, die gaat 1 november op zwart. Dat wil ik natuurlijk niet en dus is Henk nu alweer 14 dagen bezig met omzetten van mijn website in een software die wel past in die van de host. Na een uurtje stuur ik Henk een mail met mijn bevindingen. Er zijn een aantal menu’s die nog niet naar behoren functioneren. Gaat Henk aan werken en ik hoop dat we dinsdag de nieuwe website in de lucht kunnen brengen. Boer Zoekt Vrouw is afgelopen en samen met Marij kijk ik naar De Familie Kruys, een geweldige serie. Zo herkenbaar en soms zo bizar. We lachen veel bij deze serie en dat is mooi. Als het is afgelopen gaan we naar bed.Kijken samen nog eens terug op het mooie weekend en dan gaat Marij slapen. Ik kijk nog naar een deel van een avonturenfilm en ga dan ook slapen.Zaterdag 13 oktober 2018 – Bloggen, vijverwerk, kastjes opruimen in de garage en vuurtje stoken.

We zijn weer laat op en dus schijnt de zon al volop als we naar beneden gaan. Dekken de ontbijttafel, leggen afbakbroodjes in de oven en dan zij we klaar voor ons ontbijt. Dit is altijd een fijn begin van de weekenddag, veel tijd voor het ontbijt. Na het ontbijt ga ik bloggen. Marij ruimt op en stofzuigt beneden. Daarna is er natuurlijk een cappuccino en bespreken we wat we gaan doen. Gaan, als de cappuccino op is, naar buiten, gaan werken in de vijver. Halen oude bladeren eruit en als dat gedaan is, maak ik de vijverpomp schoon. Zo, dat was een heftige klus voor de rug en de knieën. Tijd voor een pauze met een cappuccino erbij. Marij wil nog de kastjes in de garage opruimen. Ze haalt de kastjes leeg en pas dan kom ik er bij om aan te geven wat terug in de kastjes kan/moet of wat weggegooid kan worden. Het is al twee uur geweest als we klaar zijn en ons gaan douchen. Zijn net beneden als Jo er is, hij komt weer zijn post ophalen. We drinken samen koffie op ons terras en na een uurtje gaat Jo weer naar zijn camper. Ik ga voor het eten zorgen. We hebben honger, hebben namelijk door het werk in de garage de lunch overgeslagen. Kook rijst en braad stukjes varkenshaas. Marij maakt een salade van komkommer en tomaat. Als het vlees en de rijst gaar zijn doe ik alles op de borden en doe warme satésaus over het vlees. Het is een heerlijke maar ook zware maaltijd. Ik stel na het eten voor dat Marij begint met vuurtje stoken en dat ik ga afwassen. Na wat tegen gesputter is Marij akkoord. Als ik klaar ben ga ik bij haar zitten en ja, ze heeft al een mooi vuurtje. We zitten tot negen uur gezellig buiten, praten en kijken ook soms alleen maar in het vuur. Ja, zijn fijne uurtjes zo samen! Weer binnen, gaan we met wat fruit op de bank zitten en kijken naar de voetbalwedstrijd Nederland - Duitsland. Oranje scoort al in de 1e helft 1-0, mooi. Nee, we kijken niet op NPO1 want die verslaggever is dat vreselijke oud wijf, die het over alles heeft, behalve wat er op het veld gebeurt. We kijken de wedstrijd op ZDF want daar zit een verslaggever die bezig is met de wedstrijd en dat op een onpartijdige wijze, daar kan die Nederlandse reporter veel van leren. Na de rust komen de Duitsers sterk terug, maar geven daardoor achter ook veel ruimte weg. Wordt nog 3-0, een ongekend mooie uitslag. Wij gaan naar bed en Marij gaat meteen slapen. Ik kijk nog naar een aflevering van The Flying Doctors en ga dan pas slapen
Vrijdag 12 oktober 2018 – Bloggen, kapper, boodschappen, fietsen en vuurtje stoken.

Als de wekkerradio om half acht aanspringt ben ik al een tijdje wakker en zitten Lotje en Noortje naast me te snorren. Altijd mooi om Marij wakker te zien worden. We staan op, douchen en gaan dan ontbijten. Na het ontbijt is er nog tijd om te bloggen en dan moeten we gaan. Roepen Lotje naar binnen, Noortje is al binnen, en gaan met de Croma naar de Heigank in Landgraaf, naar Kapsalon HeigAnk. De dochter van Giel is de eigenaresse van dit kapsalon. Marij is hier de vorige maand voor de eerste keer geweest en dat was hier goed bevallen. Door wegwerkzaamheden moeten we omrijden, maar dankzij de Buitenring gaat het toch nog snel, binnen 10 minuten zijn we er. Kunnen voor de deur parkeren en dan volgt er een hartelijke begroeting. Lang geleden dat ik Ank gezien en gesproken heb. Ze gaat meteen met mijn haren aan de slag en daar heeft ze niet veel tijd voor nodig, dan is Marij aan de beurt. Giel komt ook nog binnenvallen en ja, dan is er koffie en zitten wij twee heren gezellig te praten terwijl Ank Marij knipt. Als ze klaar is zijn we beide dik tevreden. Wensen Giel en zijn dochter nog een fijne dag. Rijden meteen door naar de Action. Heb wat spullen nodig voor de workshops op de KKS. Na wat zoeken vinden we wat ik nodig heb, betalen en dan door naar de Lidl. Het is hier ook rustig en dus kunnen we ons boodschappenbrief snel afwerken. Natuurlijk heb je van die mensen die alles voor anderen in de weg laten staan, klopt, maar als het niet zo druk is, kan ik er beter tegen. Nog naar AH voor de laatste boodschappen. Ook hier is niet veel volk en ook hier een knul die in de schappen staat te kijken en zijn kar zo heeft neergezet dat niemand langs kan. Och ja, het zou ook niet zo zijn. Betalen en dan naar huis. We ruimen de boodschappen op en gaan lunchen. Zijn daar nog mee bezig als Giel belt, hij heeft problemen met zijn mails. Ga helpen, als we klaar zijn met lunchen. Hij hoeft niet lang te wachten, dan ben ik al bij hem en help het probleem de wereld uit. Ben net thuis als hij weer belt, loopt weer helemaal fout. Ga weer kijken en laat Giel nu zelf alle handelingen doen. Ga weer naar huis en daar staat Marij al klaar om te gaan fietsen. Rijden via het stadspark over de Kaalheidersteenweg en de Heerlerbaan naar de begraafplaats bij Imstenrade. Kan helemaal binnendoor, een mooie route. Marij maakt de grafplaat schoon, geeft de planten water en dan gaan we terug naar huis. Zijn we weer op de Heerlerbaan, komt Marij met een voorstel, of bij Jo en Regina aangaan of bij McDonalds een milkshake drinken. Dan vind ik Jo en Regina leuker, dus rijden we daar naar toe. Ze zijn thuis en hebben de woonkamer nog een beetje op de kop staan, maar we zijn wel welkom. Gaan buiten zitten met frisdrank en zitten een tijdje gezellig te praten. Na een uurtje stappen we weer op en fietsen naar huis.Weer thuis kleden we ons om. Marij gaat meteen aan de slag met de vuurschotel, die is niet te houden, leuk om te zien.Duurt niet lang dan zitten we beide bij mooie hoog oplaaiende vlammen, geweldig. Ik hoef niet te koken, maak twee broodjes klaar met icetea erbij. Dat eten en drinken we op bij ons “kampvuur”. Tot negen uur zitten we buiten, gezellig. Dit is genieten! Met wat fruit gaan we op de bank zitten, kijken naar een aflevering van Bares für Rares en gaan dan naar bed.Klopt, Marij gaat meteen slapen. Ik kan dit niet, kijk nog naar een aflevering van de Flying Doctors en ga dan slapen.
Donderdag 11 oktober 2018 – Bloggen, koffie-uurtje, sokkels lijmen, hout hakken, uit eten en vuurtje stoken.

Ook vanmorgen zien we meteen bij het opstaan dat het geen slechte dag gaat worden, het is wel bewolkt, maar al een redelijke temperatuur buiten. Na het ontbijt en het uitzwaaien van Marij staat Lotje alweer klaar. Ja, ga haar borstelen en dan bloggen. Lees de VK en weer springen en er een paar artikelen uit die ik aandachtig lees. Om half tien ga ik naar Giel voor ons koffie-uurtje. Hij heeft weer veel te vertellen en dus luister ik en soms geef ik ook advies. Weer thuis duurt het niet lang, dan is Jo er om zijn post op te halen. We drinken koffie, ik luister naar Jo en dan vertrekt hij weer. Ga de sokkels lijmen. Dat is de bovenplaat lijmen op de twee onderstukken. Voor de lunch is eentje gelijmd en na de lunch is de lijm droog en doe ik de tweede. Ga daarna met wat fruit op ons terras zitten en als na een uurtje ook daarvan de lijm droog is, lijm ik de derde. Nu alles goed laten uitharden en dan kan ik ze verven en een plaatsje in huis geven. Hak de stukjes gezaagde balk in nog kleinere stukken, is fijner om mee te stoken en dan is het mooi geweest voor vandaag. Marij is om half vijf thuis. We drinken een cappuccino en praten we elkaar bij. Ik ga me na de koffie omkleden en dan rijden we in de cabrio naar het Griekse restaurant Odessa. Het is er nog niet druk. We bestellen drinken en eten en praten en praten, Als het eten komt vallen we stil en genieten vaan de heerlijke gerechten. Weer thuis kleden we ons om en gaan vuurtje stoken. In tijd van niks heeft Marij een flink vuurtje. Tegen half tien gaan we weer naar binnen, kijken kort tv en gaan dan slapen.